Sarayköy’de geleneksel hale gelen Deve Güreşleri Festivali geçen yıl Denizlili Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan ve diğer 11 kahramanlarımızın şehit olması sebebiyle iptal edilmişti. Bu sene gerçekleştirilmesi planlanan deve güreşleri için Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya deve yetiştiricileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.  

Asırlık gelenek; deve güreşi - Son Dakika Haberleri

“Devecilik Kültürüne Yakışır Bir Organizasyon Yapacağız” 

Sarayköy Belediyesinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sarayköy kültürünün önemli parçalarından birisi olan deve güreşlerinin bu yılki etkinlik planlaması için Belediye Başkanımız Mehmet Salih Konya, ilçemizdeki deve yetiştiricileri ve bu kültüre gönül vermiş hemşehrilerimiz ile buluştu. Devecilerin fikir ve önerilerini alarak görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanımız: “Devecilerimizle birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, herkesin katılımını sağlayacak ve Sarayköy'ümüzün geçmişten gelen devecilik kültürüne yakışır bir organizasyon yapacağız” ifadeleri yer aldı.  

KAYMAKAM MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR KAYMAKAM MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Image

Sarayköy Deve Güreşleri Ne Zaman Yapılacak? 

Sarayköy’de Geleneksel hale gelen Deve Güreşleri Festivalinin ne zaman yapılacağı ise edinilen bilgilere göre henüz belli olmadı. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli