Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla vatandaşlar bütçesine göre hayvan araştırması yapmaya başladı. Denizli'de diğer küçükbaşlara göre daha az tercih edilen keçi, bu yıl talep görecek mi? Keçinin diğer hayvanlardan farkı var mıdır? Denizli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, Genç Çivril Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

En Sağlıklı Beslenen Küçükbaş

Keçinin diğer küçükbaşlardan bir farkı olmadığını söyleyen Kadir Özdemir;"Keçinin diğer küçükbaşlara göre koktuğu söylenir ama aslında keçi hayvanlar içerisinde en doğal beslenen, eti en lezzetli ve sağlıklı olan bir hayvan aslında." ifadelerini kullandı.

Keçi alırken özellikle dikkat edilmesi gereken bir durumun olmadığını söyleyen Özdemir; "Dini vecibelere göre seçilmesi gerekir. Diğer küçükbaşlarda nasıl seçim yapıyorsak, kilosu, sağlığı vs. keçide de aynı şekilde seçmek gerekir." dedi.

BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Fiyatlar Ne Zaman Açıklanacak?

Geçen seneye göre fiyatların dengesinden de bahseden Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir;"Geçen seneye göre fiyatlar aşağıda bile kaldı. Piyasa araştırması yapıyoruz, bugün ya da yarın canlı baskül fiyatını yetiştirebilirsek açıklayacağız." ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Atakan Göker