Denizli’de her yıl Hierapolis Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirilen 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kutlamaları, bu sene Denizli Kent Müzesinde gerçekleştirildi. Şehre bu yıl kazandırılan müzede yapılan kutlamalara; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Kutlamaya Özel Programlar Göz Doldurdu

Müze uzmanlarının, Kent Müzesinin kuruluşu ve eserlerinin restorasyon aşamalarına ilişkin yaptığı sunumlarla başlayan program, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesinin müzik dinletisi ve resim sergisinin ziyaretçilerle buluşmasıyla devam etti. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi, hazırlamış oldukları gösteriyi açılış sonunda sundu.

 Denizlide Muzeler Haftasi Kutlamalari Goz Doldurdu1

KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE FIRSAT OLMALI KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE FIRSAT OLMALI

Kutlamalar Bütün Hafta Boyunca Devam Edecek

Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesinde; Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı, Dr. Çağrı Murat Tarhan ve Dr. Barış Yener tarafından “Denizli’de Gerçekleştirilen Yüzey Araştırmaları” başlığı altında sunumlar gerçekleştirildi.

Müzeler Haftası kapsamında kutlamalar, bütün hafta boyunca anaokulları ve liselerde sürdürülecek olan eğitim ve müze gezileriyle devam edecek.