Uyuşturucu sorunu tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli’deki vatandaşları da etkiliyor. Uyuşturucu bağımlılığı biyolojik, psikolojik, sosyolojik sorunları da beraberinde getirirken emniyetin, AMETEM ve YEDAM’ın yaptığı önleyici çalışmalar büyük bir önem arz ediyor.  

Bahçesine giren sürünün çobanını öldürdü Bahçesine giren sürünün çobanını öldürdü

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise bağımlığın önüne geçmek için ‘En İyi Narkotik Polisi Anne, Narko-Yetişkin, Narko-Gençlik, Narko-Nokta, Met- Fotoblok’ çalışmaları gerçekleştiriyor.  

Whatsapp Image 2024 04 08 At 15.17.41

Denizli’deki bu çalışmalar Denizli Belediyeleri, öğrenci velileri gibi iş birliği yapmanın büyük bir önem arz ettiği kesimlerin de desteği ile yürütülüyor. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Nakotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Denizli’deki organize sanayi bölgeleri, tekstil fabrikaları ve okullarda da faaliyetlerde bulunuyor.  

Etkin Pişmanlık Ama Nasıl? 

Uyuşturucu madde kullanımına yönelik yasal mevzuat bağımlıların kurtulması için etkin pişmanlık yöntemiyle fırsatta sunuyor. Toplumda bilinenin aksine uyuşturucu bağımlısı olanlar yakalanmadan önce yetkililerden destek istediğinde sicillerine işlenmiyor ve ceza almıyorlar. Buradaki tek kısas ise ‘yakalanmadan önce’ emniyet güçlerinden yardım istemek. Bilindiği üzere kullanıcılar bir müddet sonra satıcılıkta yapıyor.  

Uygulama Üzerinden İhbar Yapılabiliyor 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü satıcılarında takibini yaparak UYUMA uygulaması üzerinden yapılan ihbarları da değerlendiriyor. UYUMA uygulaması sayesinde vatandaşlar kimlik bilgileri gizli kalarak ihbarda buluna biliyor. Uygulama ise mobil cihazlara indirilerek kullanılıyor.