Denizli Erzincanlılar Derneği, muhteşem bir fuara imza attı. 11 Nisan Perşembe günü başlayan ve yöresel ürünlerin tanıtıldığı Erzincan Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı, 15 Nisan Pazartesi günü ise sona erecek.

Denizli’de Yaşayan Erzincanlılardan Muhteşem Fuar1

KÖYLÜ VE MUHTAR AĞAÇLANDIRMA YAPTI KÖYLÜ VE MUHTAR AĞAÇLANDIRMA YAPTI

Fuar, Denizli Adliyesi yanında bulunan sergi alanında gerçekleşti. Denizli Erzincanlılar Derneği Başkanı Mustafa Akyürek, fuara yaklaşık 70 bin kişinin katıldığını ve dolu dolu geçtiğini belirtti. Akyürek, “Şu anda Denizli’de 3 bin 700 civarında Erzincanlı yaşıyor. Son bir yılda bin 500 aile geldi buraya. Buradaki Erzincanlılar Erzincan’a gidemiyor ama Erzincan’ı buraya getiriyoruz. Özlediğimiz ürünlerimizi, lezzetlerimizi buraya getirdik. Bu yıl yönetim olarak karar aldık, Hatay’daki depremzede esnafımızı da buraya getirdik, burada stant açtılar. Çok güzel bir fuar oldu” dedi.

Denizli’de Yaşayan Erzincanlılardan Muhteşem Fuar3

Denizli’de İlk Kez Sıra Gecesi Yapıldı

Denizli’de düzenlenen Erzincan Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı kapsamında Şanlıurfa’dan gelen ekip ile sıra gecesi düzenlendi. Denizli Erzincanlılar Derneği Başkanı Mustafa Akyürek, Denizli’de ilk kez düzenlendiğini belirttiği sıra gecesine Denizlili vatandaşların, özellikle sıra gecesi hiç görmeyen Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Denizli’de Yaşayan Erzincanlılardan Muhteşem Fuar

Misafirlere çiğ köfte ikramının yapıldığı sıra gecesinde, Denizlililer Erzincan lezzetlerini tatma fırsatı bulurken, Denizli’de yaşayan Erzincanlılar ise özledikleri lezzetlere kavuştu.

Çavuşoğlu Fuarı Ziyaret Etti435703172 10230247204016618 7493533591428712416 N (1)

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Erzincan Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı’nı ziyaret etti. Denizli Erzincanlılar Derneği Başkanı Mustafa Akyürek ile bir araya gelen Çavuşoğlu, böyle bir fuar düzenledikleri için Akyürek'i tebrik etti.

Denizli’de Yaşayan Erzincanlılardan Muhteşem Fuar2