Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, Genç Çivril Gazetesi’nin “Ahmet Davutoğlu'nun İstişare Kampı'nda gelen tepkiler üzerine "Ben başarılıyım, benim bu millette bir karşılığım var. Parti başarısız!" şeklinde konuştuğu ve 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağı ve kendisinden tereddütleri olanlara "Kapı orada!" dediği iddia ediliyor. Bunlar doğru mu? Siz, partinin başarısız olduğunu düşünüyor musunuz? Kurucu Genel Başkan'ın 'parti başarısız' değerlendirmesini nasıl yorumluyorsunuz?” şeklinde yönelttiği soruları cevapladı. 

Denizli’den Açıklama Ahmet Davutoğlu “ Ben Başarılıyım Parti Başarısız” Dedi Mi 2

Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi? Denizli’de 4 Bin 666 Kişi İşsizlik Ödeneği Başvurusu Yaptı! Bakın Ne Kadarı Alabildi?

Gelecek Partisi’nin geçtiğimiz Cuma, Cumartesi ve Pazar günü düzenenen İstişare Kampı’na katılım gösterdiğini belirten Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, düzenlenen kampta Genel Başkan Ahmet Davutoğu, yardımcıları, milletvekilleri, parti kurucuları ve il başkanlarının olduğunu dile getirdi. 

“Genel Başkan Dahi Olsa Ben İnkar Etmem!”

Bir araya gelinen ortamın basına kapalı olmasına rağmen çıkan haberlere anlam verilemediğini belirten Denizli İl Başkanı Yıldırım, “Kesinlikle Ahmet Davutoğlu’nun parti başarısız, ben başarılıyım şeklinde bir ifadede bulunmadı. Siyaset doğruları söylemeyi gerektiriyor, biz bu zamana kadar hep bu felsefe üzerine siyasetimizi yaptık. Eğer böyle bir şey olsaydı, Genel Başkan da olsa ben kesinlikle inkar etmez, söylerdim. Ama asla böyle bir şey söylenmedi. Zaten Gelecek Partisi ile Kurucu Genel Başkanı ayrı tutmamız kesinlikle mümkün değil” açıklamasını yaptı. 

“Tereddütü Olana Kapı Orada” Kısmı Eksik

Basına yansıtılan “Tereddütü olana kapı orada” ifadesinde bile eksikler olduğunu ifade eden Yıldırım, “Genel Başkanımız ile kampta bulunanlar arasında benzer konuşma sadece, parti ilkelerinden, programından ve tüzükten tereddütü olanlar için söylenmiş bir nokta. Partimizden işi gücü, sağlığı dolayısı ile ayrılan arkadaşlarımız var. Bir de farklı amaçlarla ve kötü niyetlerle istifa edip gidenler var. Biz onlarla ilgili bile bir şey söylemiyoruz, ‘partide emeği geçen herkese teşekkür’ ediyoruz” diyerek bu tereddüt kısmının da farklı anlamlara çekilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

Kurucu Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun da hiçbir zaman “Giderlerse gitsinler” gibi bir şey söylemediğini açıkladı. 

Denizli’den Açıklama Ahmet Davutoğlu “ Ben Başarılıyım Parti Başarısız” Dedi Mi 1

“Siz Bu İnsanları Haysiyetsiz Mi Sanıyorsunuz?”

Basına yansıyan bu konuların sebebini değerlendiren Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, “Gelecek Partisi hala birlik ve beraberlik içinde. 5. yılımıza yaklaştık ve hepimiz hala buradayız. Bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Parçalanmamızı isteyen dış yıpratıcılar var tabi ki. Vekillerimizin başka partilere geçeceği ile ilgili dedikodular da var. Asla doğru değil. Hatta Genel Başkanımız ‘Siz bu insanları şahsiyetsiz mi sanıyorsunuz?’ şeklinde bir ifade kullandı bu konu için. Bunlar o yüzden dedikodudur” diyerek parti içi yıpratmaya yönelik asılsız dedikodular olduğunu savundu. 

Yıldırım, haberlerin ve dedikoduların çıkmasına engel olamadıklarını söyleyerek, “Siyaset olarak yalan yanlış bir şey söylemedim hiç. Çünkü artık siyasetin zemini kaymış, bunu doğru bir yere çekmek lazım. Biz olan neyse onu söyleriz, kullanılsaydı bu tarz ifadeler; düzgün dürüst siyaset gereğince, partiye zarar gelecekmiş, parti başkanıymış diye düşünmez söylerdim.

Basına Yansıyanlardan Bir Şey Doğru

Ahmet Davutoğlu’nun söylediğine dair basına yansıyan iddialardan birinin doğruluğunu onaylayan Yıldırım, Davutoğlu’nun 2028’de Cumhurbaşkanı adaylığı için açıklama yaptığını ifade etti. 

Yıldırım, “Aday olması çok normal. Her partiden çıkar, bizim önceliğimiz memleketin huzurudur. Kendimizi övmek iççinsöylemiyoruz ama geçen dönem oluşan 6’lı masa, Genel Başkanımız’ın gayretleri ile oluşmuştur. Geçmiş dönemlerde Başbakanlık yapmış bir adamın adayım dememesi bile şaşırtıcı. Koalisyonda, gerekirse Cumhurbaşkanı yardımcılığını bile vermeyin dedi. Yerel seçimde de bir işbirliği yapıldı. Bazı yerlerde beraber olunur, bazı yerlerde olunmaz. Türk halkı, bu tarz birlikteliklere alışmalı. Şu an bile bir yumuşama dönemindeyiz. CHP ve AK Parti görüşmeleri yapılıyor, biliyorsunuz. Bundan sonra da kimse bize AKP ile görüşürsek ‘Niye görüşüyorsunuz?’ demesin. Herkesin kendini güncellemesi gerekiyor” dedi. 

Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, gerçekleştirilen kampta ise kongre kararının alınmadığını açıkladı.

Denizli’den Açıklama Ahmet Davutoğlu “ Ben Başarılıyım Parti Başarısız” Dedi Mi 3

Editör: Kardelen Başol