Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu'ndaki ikinci maçında, Dortmund'da Portekiz'e 3-0 yenildi. Grubun diğer maçında Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Portekiz grup birincisi olarak son 16 turuna kaldı. Türkiye'ye, son 16 turuna kalmak için Çek Cumhuriyeti maçında beraberlik yetecek. 

Dün oynanan Türkiye -Portekiz maçına Türkiye; Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz 11'iyle sahaya çıktı. 

Milli Takımdaki 4 oyuncunun sakatlıklar veya antrenör tercihi nedeniyle forma giymemesi taraftar tarafından tepki ile karşılandı. Forma giymeyen Mert Günok, Mert Müldür, Arda Güler ve Kenan Yıldız yerine Altay Bayındır, Zeki Çelik, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu ilk 11'deydi. 

Özellikle Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın karşılaşma öncesi "Yorgundu, koruduk" dediği Arda Güler'i, 70. dakikada oyuna alması ve 60 dakika boyunca ısınma yapması eleştiri konusu oldu.  

Sosyal medyada milli takımın maçını takip eden futbol severler ilk 11’de Galatarasaylı futbolcuların yoğunlukta olmasını eleştirirken, kadroda Trabzonlu futbolcuların çoğunlukta olması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca oynanan Maçta Denizlili Cenk Tosun yedek oturdu. 

Cenk Tosun

GENÇ SPORCULAR BAŞKAN SEMİH DERE'Yİ ZİYARET ETTİ GENÇ SPORCULAR BAŞKAN SEMİH DERE'Yİ ZİYARET ETTİ

Cenk Tosun Kimdir? 

Forvet pozisyonunda güçlü fiziği, hava toplarındaki etkinliği ve golcülüğü ile tanın Cenk Tosun 7 Haziran 1991 tarihinde Almanya'nın Wetzlar şehrinde doğmuştur. Baba Tarafından aslen Denizlili olan Cenk Tosun’un babası da eski bir futbolcudur. Forvet pozisyonunda görev yapan Tosun, futbol kariyerine Almanya'da başlamıştır. Kariyerinde pek çok başarıya imza atan Cenk Tosun Türkiye Milli Futbol Takımı'nda da forma giymektedir.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli