Denizli’de yükselen sıcaklık, en çok da güneşin altında saatlerce çalışmak zorunda olan işçileri etkiliyor. Sabahın erken saatlerinden mesaiye başlayan çalışanlar, güneşin batışına kadar dışarıda saatlerce ter döktükten sonra evlerinin yolunu tutuyorlar. İşte o çalışanlardan bazıları…

Denizlili Iscilerin Sicaklarla Imtihani Bitmek Bilmiyor4

Servis İşçileri

Özellikle yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte klimaya olan talep artışı, klima kurulumu gerçekleştiren servis işçilerinin sıcakla baş başa kalma süresini de doğru oranda artırıyor. Özellikle yüksek yerlerde vakitlerini geçiren ve gölge olanakları da bulunmayan servis işçileri, güneşe doğrudan maruz kalarak sıcağın zorluklarını epey yaşamak zorunda kalıyor.

Denizlili Iscilerin Sicaklarla Imtihani Bitmek Bilmiyor1

Kuryeler

Her ne kadar sabit bir noktada durmuyor olsalar da, onlar da sıcaktan etkilenen işçilerin başında geliyor. Mesailerinin tamamını dışarıda verdikleri emekle geçiren kuryeler, yaz mevsimin zor şartları altında ekmeklerini kazanmaya devam ediyor. Denizli’de kuryelik yapan ve sıcakların yarattığı zorluklardan bahseden İbrahim Ethem, “Asfaltın sıcaklığı, motorun sıcaklığı vs. hepsi birleşince epey sıcakla geçiriyoruz günümüzü. Bir de taktığımız kask da ısınınca, güneşte kalan kollarımız yanınca, sıcakta çalışmak zor oluyor. İnsanlar da bazen anlayışsız oluyor. Siparişlerini takip etmiyorlar, güneşin altında bekliyoruz” ifadelerinde bulunuyor.

132 Bin Deniz Kaplumbağası Işıklı Ağlarla Korunuyor 132 Bin Deniz Kaplumbağası Işıklı Ağlarla Korunuyor

Denizlili Iscilerin Sicaklarla Imtihani Bitmek Bilmiyor

Otopark Sorumluları

Mesai saatinin çoğunu dışarıda geçirmek durumunda olan otopark görevlileri, sıcakla mücadele etmek zorunda kalan başka bir meslek grubunu oluşturuyor. Otomobillerini park eden müşterilere rehberlik eden ve araçların güvenlik sorumluluğunu alarak kontrol halinde olan otopark işçileri, vakitlerinin önemli bir kısmını güneşin altında geçiriyor. Güneşten alınacak hasarı en aza indirmek isteyen Denizlili bir otopark sorumlusu, çareyi şapka takmakta buluyor.

Denizlili Iscilerin Sicaklarla Imtihani Bitmek Bilmiyor2

Editör: Ali İhsan Sivrikaya