BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR

Mehmetçik Mahallesi Çamlık Bulvarı No:49 Pamukkale/DENİZLİ (Beyaz Kafe ve bahçesi), Kınıklı Mahallesi Mevlana Caddesi No:37 Pamukkale/DENİZLİ (Sosyal Tesis ve bahçesi), Gerzele Mahallesi Değirmenönü Caddesi No:77 Merkezefendi/DENİZLİ (Değirmen Kafe ve bahçesi) adresleri “içkili yer bölgesi” tespit edilen bu işletmelerde alkol satışı yapılabilmesini Denizli sokaklarına sorduk.

Vatandaşlara mikrofon uzattığımızda aldığımız cevaplar bu kararın toplumsal değerlerimize aykırı olduğunu söyleyenler ve tam aksine asıl uğraşılması gerekenlerin alkol değil de arkasındaki toplumsal gerçeklilikler olduğunu savunanlarda oldu.

Denizli Sokakları Alkole Onay Verdi

Denizli sokakları, son yapılan Denizli Büyükşehir Belediye Meclis toplantında yaşanan tartışmayı unutmadı. Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile AKP’li Ali Değirmenci ve Feride Kabadayılar arasında alkol kararına çıkan onaydan sonra tartışma yaşanmıştı. “Alkol bütün kötülüklerin anasıdır” diyen Kabadayılar’a, Çavuşoğlu: “ Uyuşturucu yaşı 12’ye inerken neredeydiniz? Bunlar hep ayık kafayla yapıldı.” diyerek tepki göstermişti. Denizli sokaklarına mikrofon uzattığımızda vatandaşlarda Başkan Çavuşoğlu’nun bu sözünü ve tepkisini destekledi. Denizli Belediyesine ait 3 işletmede yapılacak olan alkol satışını sokaktaki vatandaşa sorduğumuzda aldığımız cevaplar;
“Bence tam yerinde bir karar olmuş. Sonuçta herkes özgür, herkes istediği yerde içebilir. Kendini bilen, içkiyi taşıyan insanların nerede içtiğinin bir öneminin olduğunu düşünmüyorum.”
“Çok yanlış bir uygulama olacak bu karar hiç iyi olmamış. Çocuklarımızla pikniğe gideceğiz. Orada alkol alan kişiler olacak. Çocuklar hiç güvende olmayacak. Bence belediye bu kararından bir an önce vazgeçmeli.”
“Alınan karara katılıyorum. Hiç sakıncalı bir durum yok bu kararda. Sonuçta içmek isteyenler belediye ait bu kafelerde böyle bir imkandan faydanabilmeli. Daha önceleri bu işletmelerde canlı müzik bile vardı hatta o bile geri gelirse bizim için daha da sevindirici olur.”

Muhabir: Fatma Haytan