Evin kapısında kaldığınızda kapıyı tüm denemelerinize rağmen açamadığınızda artık son çare olarak bir çilingir çağırmayı düşünebilirsiniz. İnternete girdiğinizde birçok çilingir numarası Google tarafından bizlere gösteriliyor. Ama dolandırıcılar ya da kötü niyetli insanlar buralara numaralarını vererek insanları kandırabiliyor. Peki çilingirin gerçek çilingir olduğunu nasıl anlayacağız? Denizli Madeni İşler ve Demirciler Odası'nı arayarak dikkat etmemiz gerekenleri sorduk.

Cilingir12

ÇİLİNGİR GERÇEKTEN ÇİLİNGİR Mİ?

Denizli Madeni İşler ve Demirciler Odası'ndan irtibata geçtiğimiz Atakan Bey'e eve çağırdığımız çilingirin gerçekten çilingir olduğunu nasıl anlayacağımızı sorduk. Atakan Bey,  '' Eve çağırdığınız çilingirin gerçekten çilingir olup olmadığını anlayamadıysanız ondan bir belge göstermesini talep edersiniz, bu iş için kimlik kartı gibi belgeleri yok ama Denizli Madeni İşler ve Demirciler Odası'na kayıtlı olduklarını niteleyen bir belgeleri bulunmalıdır. Kapıda kalan vatandaşlar bu üye belgesini talep ederek gönül rahatlığıyla işlemlerini yapabilirler.'' ifadelerini kullandı.

GENÇ VE SEVİLEN ESNAF DÜNYA EVİNE GİRDİ GENÇ VE SEVİLEN ESNAF DÜNYA EVİNE GİRDİ

Cilingir11

EV SAHİBİ GERÇEKTEN EV SAHİBİ Mİ?

Çilingirin çilingir olmaması bir sorunken ev sahibinin gerçek ev sahibi olmaması da bazen sorun yaratabiliyor. Kötü niyetli kimseler evi kendinin gibi göstererek evin kapısının kilidini çilingirle açıp hırsızlık yapma girişiminde bulunabiliyor. Bu konuya ilişkin sorumuzu yanıtlayan Atakan Bey, '' Tabi ev sahibi kılığında başka vatandaşın kapısını açtırmak isteyen kötü niyetli kimseler de olabilir. Çilingir arkadaşımız eğer şüpheli durum olduğunu fark ederse zaten işlemi yapmaz. Çilingirler şüphelidurumlarda kapıyı açmadan önce ev sahibinin orada ikamet edip etmediğini kanıtlamasını isteyebilir.'' dedi