Denizli’nin Acil Çağrı Merkezi ekipleri, gece gündüz demeden vardiyalı sistem eşliğinde durmaksızın hizmet veriyor. İnsan hayatı açısından oldukça önem arz eden bu birim, ne yazık ki sadece acil durumlar için aranmıyor. Telefonda operatör kartı olmadan bile aranabilen çağrı merkezi, vatandaşlar tarafından birçok kez gereksiz yere meşgul ediliyor.

İLÇE MERKEZİNDE YOL ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR İLÇE MERKEZİNDE YOL ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Denizlinin Acil Cagri Merkezi Iste Bunlarla Mesgul Ediliyor

“Marketler Kapandı mı?”

Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Murat Varavir, çağrı merkezindeki personellerin birçok kez gereksiz konularla meşgul edildiğini söylüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Varavir, “Bizim insanımız bazen arıyor burayı, diyor ki ‘belediyenin numarası kaç?’. Bazen kişi alkollü olup, muhabbete aramaya kalkıyor. Başlıyor hayat hikayesini anlatmaya. Ya da bir şeye kızıp, bizim personele küfür de edebiliyor. Bazen ‘marketler kapandı mı?’ gibi manasız sorular geliyor. Bu aslında büyük bir tehlike. Netice itibariyle burada çalışan 6 tane kişi var (vardiya zamanında). Çağrıların yoğun olduğu saatler var. Siz ‘bugün resmi tatil mi?’ diye burayı aradığınız zaman, belki orada kalp krizi geçiren bir kişi çağrıda bekliyor. Kalp krizi geçiren birinin hastaneye 5 saniye önce girmesiyle, sonra girmesi arasında ölümle hayat arasındaki gibi ciddi bir çizgi var. Adı üstünde ‘acil’. Acil bir durumda aranır burası. Birinin orada evi yanıyor belki. O an itfaiye lazım. E sen burada saçma sapan mevzuları konuştuğun zaman o kişi kuyrukta bekliyor. O yüzden bizim isteğimiz, sadece ihtiyacı olduklarında burayı aramaları.” şeklinde konuştu.

Denizlinin Acil Cagri Merkezi Iste Bunlarla Mesgul Ediliyor2

“Bizi Aramalarının Gerekmediği Bir Hayat Diliyoruz”

Acil Çağrı Merkezi ile iletişim esnasında adresi biliyor olmanın önemini vurgulayan Varavir, “Biz, acil durumlar haricinde buranın aranmamasını istiyoruz. Herkesin, ev adresini ve bina numarasını bilmesini, adres bilgilerinin bir yerde asılı olarak bulunmasını, vakit, hayat için çok önemli olduğu için izahların kısa şekilde yapılmasını istiyoruz. Biz de burada elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Bizi aramalarının gerekmediği bir hayat diliyoruz herkese.” ifadelerinde bulundu.