MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU

Aslen Gözler Mahallesinden olan Hüseyin Akkaya'nın, 2020 yılında memleketinde açtığı lavanta bahçesi, kentin gözde turizm merkezi haline geldi. Yaz aylarında ülkenin farklı yerlerinden kente gelen ziyaretçiler, Gözler Lavanta Bahçelerini ziyaret etmeden gidemiyor.

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı7

Hüseyin Akkaya’nın girişimleri ile mahalleye 3 tane lavanta bahçesi açıldı, bahçeler doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakıyor.

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı6

Lavanta bahçesi serüveninin nasıl başladığını genccivrilgazetesi.com’a anlatan Akkaya, “Ben iş insanıyım, Fethiye’de oturuyorum ama aslen Gözlerliyim. 2019 yılında Isparta Kuyucak’taki lavanta bahçelerine gitmiştik. Oraya Türkiye’nin her yerinden insan geldiğini gördüm. Ben de, ‘Burada oluyor, kekiğin başkentinde neden olmasın?‘ dedim. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ile görüştük, otobüs tuttuk, Gözler'den 45 kişi ile Isparta’ya lavanta bahçelerine gittik. Onlar da görsün, onlar da yapsın istedik. Biz Fethiye’de oturuyorduk, 2020 yılında ben ve ailem burada memleketimizde bir lavanta bahçesi açtık. 2020 yılında pandemi olmasına rağmen 10 bin kişi ziyaret etti, ikinci yıl 30 bin kişi geldi. Her yıl ziyaretçi sayımız artarak devam ediyor. Türkiye’nin her yerinden ziyaretçiler geliyor. Denizlili siyasetçilerin yanı sıra pek çok farklı şehirden siyasetçiler, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluyan, PAÜ öğretim üyeleri, Denizli'den ve diğer illerden oda başkanları, farklı ülkelerin büyükelçileri lavanta bahçelerimizi ziyaret etti” ifadelerinde bulundu.

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı3

Lavanta Bahçesini Ücretsiz Gezebilirsiniz

Gözler Mahallesinde daha çok lavanta bahçesi olmasını istediğini ifade eden Hüseyin Akkaya, “Lavanta bahçelerimize girişler ücretsiz, gelen misafirlerimiz için 2-3 aileyi konuk edebileceğimiz konaklama yerlerimiz var, misafirlerimiz için kahvaltı yapabilecekleri, çay kahve içebilecekleri kafeteryamız var. Biz burada ekoturizm yapıyoruz. Gözler’de şu anda 3 tane lavanta bahçesi var, daha fazla olmasını istiyoruz. Kurban Bayramı çok yoğun geçti. Misafirlerimiz aileleri ile birlikte lavanta bahçemizi ziyaret etti” şeklinde konuştu.

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı2

Misafirlere Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Kurslar Açıldı

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı5

Lavanta bahçelerini ziyaret eden misafirlere daha iyi hizmet verebilmek için konaklama, seyahat, temizlik, misafir karşılama gibi konularda kurslar açıldığını söyleyen Akkaya, “Pamukkale Gözler Aromatik Tıbbi Bitkiler Üreticileri Birliğini kurduk. Denizli Halk Eğitim ve Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla burada Kırsal Ekoturizm kursu açtık, toplam 83 kişi sertifika aldı. Gözler'de tıbbi aromatik bitkilerden yağ üretim tesisimiz var. Orada kekik yağı, lavanta yağı gibi ürünler üretiyoruz. Lavanta yağını damıtma usulü ile üretiyoruz. Ayrıca lavanta bahçesine gelen misafirlerimiz için lavanta gazozu, lavanta dondurması, lavanta kahvesi, lavanta çayı, lavanta lokumu, lavanta reçeli gibi ürünlerimiz mevcut. Lavanta bahçemizi ziyaret eden misafirlerimiz bu üsrünlerden satın alabiliyor” dedi.

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı8

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı4

Denizli’nin Gözdesi Gözler Lavanta Bahçesi’nde Sezon Başladı1