Denizlili ünlü bir mimar Cengiz Bektaş tarafından tasarlanan Denizli' Merkezefendi İlçesin’de yer alan Meserret Sokağı, yıllardır yapılmayan bakımsızlıklardan, bozulmalardan, tahribatlardan dolayı kötü vaziyette. Vatandaşlar ise sokağın kent mimarisine özgün projesine uygun olarak düzenlenmesini istiyor.   

Sokak 4

Denizli Merkezefendi’de yer alan Meserret Sokağı'ndaki su yolları, oturma bankları yeşil alanlar, yıllardır bakım yapılmayı bekliyor. Sokağın mevcut durumuyla ilgili bir eleştiriyi de Denizli mimarlarından Süleyman Boz yaptı.   

BAŞKAN DERE ZABITA HAFTASINI KUTLADI BAŞKAN DERE ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Sokak 2

Süleyman Boz (@SuleymanBoz34) / X

Mimar Süleyman Boz genccivrilgazetesi.com’a yaptığı açıklamada “Mimar Cengiz Bektaş’ın eserine sahip çıkılmadı. Meserret sokağı az bir maliyetle projeye uyularak yeniden düzenlenebilir, yağmur yağdığında da sokakta kanalizasyon taşıyor. Su açıklarında pislik akıyor.  Eski, geleneksel sokakları andıran bir çalışma yeniden onarılıp yapıldığı zamanki haline döndürmeli. Bunun için öyle çok paraya da ihtiyaç yok.” dedi.  

Sokak 3

“Meserret Denizli'nin Sevinci Olmalı”  

Mimar Süleyman Boz, “Denizlili ünlü mimar, şair, yazar, Cengiz Bektaş'ın tasarladığı, kentin merkezinde yer alan Meserret Sokağındaki kent mobilyaları, su yolları, oturma grupları, yeşil bandlar bakımsız, kırık, dökük, öylece kaderine terk edilmiş. Yıllardır düzenlemeyi bekliyor. Yaz günleri serin gölgelik sokağın hali perişan. Yerli ve yabancı turistlerin kente girmediğinden yakınan yöneticilerin, sokağın halinden haberleri var mı acaba? Küçük dokunuşlar, onarımlarla, suyun devreye sokulması ile ciddi bir bakımla bir ayda eski haline getirilebilir. Belediyelerin yeni yönetimlerine sokak sakinlerinin, işletmecilerin talebidir. Beklemenin anlamı yok. Yeniden yıkıp yapmanın da anlamı yok. Bektaş'ın projesi onarılsın yeterli. Meserret (sevinç, mutluluk) Denizli'nin sevinci olmalı. Bu sokakla ilgili 4 yıl önce ulusal mimari proje yarışması yapılmıştı. Projeye ise 4 yıldır başlanmadı. Projenin mimarı Cengiz Bektaş ise 2020 yılının mart ayında vefat etti” şeklinde açıklamada bulundu.

 Mimar Cengiz Bektaş, Meserret Sokak Mimarı

  Sokak 6