DSO Müjdat Keçeci Meclis Salonunda gerçekleştirilen Medya Buluşmasına; Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Dr. Sezgi Akbaş, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve Yönetimi ile kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri katılım sağladı.

MUHTAR ADINA YAPILAN PARK HİZMETE AÇILDI MUHTAR ADINA YAPILAN PARK HİZMETE AÇILDI

Katılım sağlayan basın mensuplarına teşekkürlerini sunan Başkan Kasapoğlu, “116 yıldır basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın temsilcilerimiz, kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Basın, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkının teminatıdır. Ortak paydamız şehrimiz diyerek, özveriyle çalışan tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın bu özel gününü kutluyorum.” dedi.

Başkan Kasapoğlu’nun ardından söz alan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, 24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırılmasıyla her yıl bugünün Basın Bayramı olarak kutlandığına dikkat çekti.

Yerel medyanın gelir kaynaklarının azalmasıyla birlikte, bu kuruluşların hayatta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden Boyacı, “Halkın doğru habere ulaşması ancak gerçek gazetecilerle mümkündür.” dedi.

452898916 899732015518398 6547091562165958432 N

Boyacı, yerel demokrasilerin güçlenmesi ve halkın doğru bilgiye ulaşması adına, gazetecilik mesleğini düzenleyen ve bu alanda çalışacak kişileri belirleyecek bir "Gazetecilik Meslek Yasası"nın acilen çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ulusal ve yerel medya temsilcileri, gündem ile ilgili sorularını yöneltti.

Toplantının sonunda, DSO tarafından hazırlanan “Sanayinin Kadim Şehri Denizli” adlı tanıtım filmi basın mensuplarıyla birlikte izlendi.

Başkan Kasapoğlu, günün anısına Cemiyet Başkanı Boyacı’ya Çeşm-i Bülbül ve Sanayinin Kadim Şehri Denizli Kitabını hediye etti.

Editör: Bülent Çakır