ÇİVRİL JANDARMASI TARİHE SAHİP ÇIKIYOR ÇİVRİL JANDARMASI TARİHE SAHİP ÇIKIYOR

Çivril’de ehliyet sınavına giren iki kişinin üzerinde düzenek tespit edildi. Şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken şahıslara dışarıdan yardımcı olan iki kişi daha tespit edilerek gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezinde yapılan ehliyet sınavına giren M.K. hareketlerinde şüphelenen sınav gözetmeni şahsın üzerinde kopya düzeneği olduğunu belirledi. Yapılan aramada M.K.’nun kıyafetlerinin altına ve ayakkabısına gizlenmiş bir düzenek tespit edildi. Aynı sınava giren M.Ö.’nun diğer zanlının yakalanmasından sonra hareketlerinde değişiklik olduğunu tespit eden sınav görevlileri M.Ö.’nun üzerinde yaptığı aramada aynı kopya düzeneği olduğunu belirledi.

Sınav salonundan çıkarılan zanlılar ifadeleri alınma üzere polis merkezine götürülürken yapılan ilk sorgulamalarında kendilerine yardım eden iki kişi daha olduğu bilgisini verdiler.

Zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan Çivril emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri kopya çeken zanlılara yardım eden İ.Y. ve C.Ç. isimli şahısları tespit ederek araçlarının içinde gözaltına aldı.

İfadeler doğrultusunda sınav solunu dışında yakalanan İ.Y. ve C.Ç. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken zanlılardan İ.Y.’ın kullandığı 45 AOY 326 plakalı araçta incelenmek üzere Polis Merkezi amirliğine çekildi. Araç ve zanlılar üzerinde yapılan aramada 4 adet cep telefonu, 9 Adet WİFİ Cihazı, 6 Adet düzeneği gizlemek için kullanılan Lacoste Tişört, 8 Adet Micro Kulaklık, 73 Adet düzenek ile ilgili olarak kullanılan çeşitli materyaller ele geçirildi.

Yapılan aramalar ve alınan ifadelerin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan M.K. ve M.Ö. serbest bırakılırken Bekilli’de özel bir sürücü Kursunda çalıştığı belirlenen C.Ç. ve İ.Y.’ın işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Editör: Bülent Çakır