Avrupa’da en fazla obeziteye ve obezite riski taşıyan ülkelerden birinin Türkiye olduğu açıklandı. Açıklama üzerine Türkiye Obezite Araştırma Derneği’nin (TOAD), obez iller ile ilgili verilerini ortaya koyduç

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla insan obezite ile mücadele ediyor. Türkiye de bu sayıların son yıllarda oldukça arttığı ülkelerden biri. 200 ülke arasında kadınlarda 42. Sırada olan Türkiye, erkeklerde ise 60. Sırada. Bu verilere göre Türk kadınlarında obez oranı yüzde 23,6 iken erkeklerde ise yüzde 16,8 olarak açıklandı. Uzmanlar, Türkiye’de her 3 kişiden birinin obez olduğunu bildirdi.

HALİL ERTUĞRUL “GAZİLİK EN BÜYÜK MAKAMLARDAN BİRİDİR” HALİL ERTUĞRUL “GAZİLİK EN BÜYÜK MAKAMLARDAN BİRİDİR”

En Obez Ülke Türkiye, Peki Türkiye’nin En Obez İli Hangisi

Türkiye aynı zamanda kadın obez oranı ile erkek obez oranı farkının en yüksek olduğu ülke.

En Obez İl Hangisi?

Türkiye Obezite Araştırma Derneği’nin (TOAD) verilerine göre ise en obez il Adana oldu. Adana’da yapılan araştırmalarda, obezitenin bu kadar yaygın olmasının sebebinin gece yemek yeme kültürünün ciddi oranlarda olması düşünülüyor.

Obezite’nin en düşük olduğu il ise Erzurum.

Obezite, kişinin fiziksel yaşamını kısıtlaması ve psikolojik olarak etkilerini göstermesinin dışında hipertansiyon, diyabet, uyku apnesi ve diğer kanser türlerine de davet çıkarıyor.