4 Eylül Pazartesi günü yapılan birinci birleşim birinci oturumda meclis gündem maddelerinin görüşülmesinden önce gündem dışı söz alan Başkan Semih Dere Ağustos ayı içinde gerçekleşen faaliyet ve çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Konuşmasında hesap verebilen ve şeffaf bir belediye hedefinden ödün vermeden çalışmalarına devam ettiklerini belirten başkan Semih Dere “meclis toplantımıza başlamadan önce her ay yaptığımız gibi bu meclis toplantısı öncesi Ağustos ayı içinde gerçekleştirdiğimiz çalışımalar hakkında bilgi vereceğim. Çivril Belediyesi olarak yürüttüğümüz faaliyet ve devam eden çalışmalarımızı her meclis toplantısı öncesi sizlerin bilgisine sunacak, öneri ve fikirlerinizi alacağım” dedi.

Gündem dışı konuşmasında Ağustos ayı faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Semih Dere “Ağustos ayını dolu dolu geçirdik. Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşu ve 30 Ağustos Zafer Bayramını düzenlediğimiz etkinlik ve konserler ile coşku içinde kutladık. Kaymakamlık tarafından organize edilen 30 Ağustos zafer bayramı kutlamalarına Çivril belediyesi olarak destek verdik. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü dolayısıyla Belediye olarak Fener Alayı yürüyüşü ve halk konseri düzenledik” dedi.

Ağustos ayı içinde Çivril Organize Sanayi Bölgesi ile önemli gelişmeler yaşandığını belirten Başkan Dere “Denizli sanayi Odası, Denizli Valiliği ve Çivril belediyesi işbirliği ile hayat geçirilecek olan Çivril Organize Sanayi Bölgesi için hali hazır planları onayladık. Bundan sonra Çivril OSB için gelişmeler ve çalışmalar daha hızlı ilerleyecek. Kurulacak OSB ile Çivril hem istihdam hem de üretim merkezi olacak” dedi.

BEDRİ ATAŞ “BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ” BEDRİ ATAŞ “BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Konuşmasında Eylül ayı içinde düzenlenecek Elma Tarım ve Kültür festivali ile ilgili bilgi veren Başkan Semih Dere festivalin tasarruf tedbirleri kapsamında düzenleneceğini söyleyerek “bu yıl 26’ıncısını düzenleyeceğimiz Elma tarım ve Kültür festivali için hazırlıklarımız devam ediyor. Festivali bu yıl Belediye bütçesinden para harcamadan yapacağız. Festivalin yapılmasında bizlere destek olan Milletvekilimiz Cahit Özkan beye çok teşekkür ederim. Bu yıl festivalimiz daha dolu geçmesi için çalışıyoruz. 19 -20 -21- 22 Eylül tarihlerinde herkesi festivale bekliyoruz” dedi.

Ağustos ayı içinde Çivril’de Denizli valisi Ömer Faruk Coşkun ve CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Grup başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’yı ağırladıklarını belirten Başkan Semih Dere “sayın valimiz Ömer Faruk Coşkun ve TBMM grup başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’yı İlçemizde ağırladık. Valimiz ile Belediyede yaptığımız görüşmede ilçemizin bekleyen yatırım ve hizmetleri hakkında bilgi verdik ve taleplerimizi ilettik. CHP Denizli Milletvekilimiz Gülizar Biçer Karaca’nın ziyaretlerinde de Çivril’de yapılması planlanan hizmet ve projeler hakkında bilgi verip kendilerinden destek ve öneri aldık” dedi.

458216691 17937937142878841 797130299638748841 N

Konuşmasının son bölümünde 2025 2029 dönemi Çivril Belediyesi Stratejik Planı hakkında bilgi veren Başkan Dere “stratejik plan hazırlamasında Çivril tarihinde ilk defa halkın ve çalışanların fikrilerine başvurduk. Dijital ortamda hazırladığımız anket ile halkın görüşlerine başvurduk ve bir yol haritası hazırladık. Meclis toplantımızın sonunda grup başkan vekillerine birer kitapçık vereceğiz ve grupların fikirlerini de alacağız” dedi.

Başkan Semih Dere’nin gündem dışı konuşmasının ardından Eylül ayı meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündem maddeleri görüşülmek üzere ilgi komisyonlara havale edildi. Komisyon toplantılarının tamamlanmasının ardından yapılan ikinci birleşim ile Eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı.

Editör: Bülent Çakır