7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail tarafından bombalanan ve on binlerce insanın ölmesinin ardından Dünya ülkeleri, Filistin'i resmen tanımaya başladı. Son yaşanan olayların ardından İspanya, Norveç ve İrlanda da resmi olarak Filistin'i tanıdıklarını açıkladı. 

Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler

İsrail Hükümetinden Misilleme Kararı

Netanyahu hükümeti Avrupa ülkelerinin kararlarının ardından misilleme yapacağını açıkladı. Alınan kararların ardından işgalci alanlarını genişleteceğini duyuran İsrail hükümeti 20 yıl önce Batı Şeria'da boşaltılan yaşam birimini yeniden faaliyete geçirdi ve Filistin’e ekonomik-siyasi yaptırımlar uygulamaya başladı.

Yalnızca bu yaptırımlarla sınırlı kalmayacak olan Netanyahu hükümeti, "Filistin Devleti'ni tanıyan her ülke için Batı Şeria'da yeni bir işgal yeri kurulacağını, takas fonlarının Norveç üzerinden Filistin Yönetimi'ne aktarılmasını gerektiren anlaşmarı iptal edeceğini, Filistin Yönetimi yetkililerinin tüm VIP geçişlerini kalıcı olarak iptal edileceğini ve yetkili makamlara ve ailelerine ekonomik yaptırımlar uygulanacağını açıkladı."