Yaptığı açıklama ve bildiri ile sokak hayvanlarının belediyeler aracılığıyla katledileceğini belirten Denizli Hayvan Dostları Derneği başkanı Bülent Gökçe belediyelerin çok büyük kısmında kısırlaştırma yapma imkanı olmadığını belirtti.

“Belediyeler topluyor, ya öldürüyor ya da diğer ilçe sınırlarına terk ediyor”

BAKLAN AĞUSTOS AYINDA BEYAZA BÜRÜNDÜ BAKLAN AĞUSTOS AYINDA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Türkiye’deki 1389 belediyeden 1200’ünde kısırlaştırılma yapılamadığını belirten Gökçe “Dünyaya örnek olarak 2004 yılında ana hükmü belediyelerin Bakımevi kurup Kısırlaştırma yapması olarak çıkartılan Hayvanlar Koruma Kanunu’na rağmen, hala daha 1389 belediyenin 1200 e yakınında bakımevi de yok kısırlaştırma da yok. Kısırlaştırılma yapmayan belediyelerin görev ihmali ile hayvanlar aç sefil yaşam savaşı verirken, çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaş da mustarip ve şikayetçi olduğundan, belediyeler bu hayvanları toplarken birazını öldürüp, kalanları da birbirlerine, başka ilçelere, beldelere çöplüklere, ormanlara ve otobanlara atıyor. Atılan hayvanlar üremeye devam ediyorlar. Bu katliam ve üreme döngüsü devam ediyor” dedi.

“Bu Kanun Katliam ve Üremeyi Devam Ettirir”

Hazırlanan yasa teklifinin sorun olarak görülen problemlere çare olamayacağını belirten Bülent Gökçe “bir kısım bürokrat ve siyasilerin “saldırgan olanları toplanacak uyutulacak öldürülecek” diyerek ölümlerden ölüm biçmeye çalışarak bir insanlık ayıbı sergiledikleri, öldürülmelerini yasaya koymaya çalıştıkları sokak köpeklerinin %99 u bu korumacı bekçi çoban köpeklerinin sahiplerince atılan yavrularıdır. TBMM de , sorunu ve çözümü gerçek anlamda görebilen aklıselim siyasiler olduğuna, TBMM den tuzaklar içeren bir katliam kanunu çıkmasına geçit vermeyeceklerine inanıyor, onlara ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. STK lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan, Katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kanun teklifi geri çekilmelidir!” dedi.

Editör: Bülent Çakır