Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesinde yaşayan 38 yaşındaki Cebrail ve 36 yaşındaki Özlem Yalçınkaya çiftinin çocukları 9 yaşındaki Fatih, gözleri iki farklı renkli olarak dünyaya geldi. Yaşadığı çevrede büyük ilgi gören bu özel durum, Fatih’i ilgi yağmuruna tutuyor.

DENİZLİ GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYELERİNİ ÇİVRİL’DE AĞIRLADI DENİZLİ GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYELERİNİ ÇİVRİL’DE AĞIRLADI

Korkan Aile Doktora Gitti

Fatih’in sağ gözünün mavi, sol gözünün ise kahverengi ve mavi olduğunu fark eden aile, durumdan endişelenip evlatlarını doktora götürdüler. Yaptıkları tetkiklerde Fatih’in gözlerinde hiçbir görme sorunu olmadığını belirten doktorlar, Fatih’in sadece heterokromi rahatsızlığı olduğunu söylediler.

Göz

“Reklam Teklifi Gelirse Oynatırız”

İhlas Haber Ajansı’na söz konusu durumla ilgili konuşan baba Cebrail Yalçınkaya, evladının sağlıklı olduğunu söyledi. Yalçınkaya, “Bu gözler Allah’ın bir takdiridir. Bu yüzden şaşırmıyoruz. Doğduğunda biraz panikledik, doktora götürdük, korkulacak bir şeyin olmadığını, Allah’ın takdiri olduğunu söyledi. Görmesinde bir sıkıntı yok, görenler şaşırıyor. Eğer oğluma reklam teklifi gelirse düşünürüz, oynatırız” ifadesinde bulundu.

Arkadaşları Van Kedisine Benzetiyor

Durumla ilgili açıklamada bulunan Fatih, arkadaşlarının kendisini Van kedisine benzettiğini ifade ederek, “Gözlerimin çift renk olmasına alıştım. Bazı görenler çok şaşırıyor. Gözlerimin rengini soranlara kahverengi ve mavi diyorum. Görenler fotoğraf çekiliyorlar benimle. Ailemde kimsenin gözü mavi değil, bu Allah’ın bir hediyesi bana” ifadelerini kullandı.

Göz2

“Allah’ın Verdiği Bir Güzellik”

Torunu doğduğunda gözlerini görüp korktuğunu belirten dede İsmail Yalçınkaya ise, “Torunum doğunca ben sağlık ocağına götürdüm. Çünkü korktum. Doktorumuz, ‘bu gözlere sahip çıkın, dikkat edin. İleride bu gözler işe yarar’ dedi. Ben de torunumu okutturacağım, ileride torunumu reklamlarda oynatacağım. Görenler şaşırıyor, fotoğraf çekiliyor, sizde böyle genetik bir şey var mı diye soruyorlar fakat yok. Allah’ın verdiği bir güzellik bu bizim için” dedi.