Yıllık ortalama 250 bin ton rekolteyle Türkiye'nin elma üretiminde önemli bir yere sahip Çivril’de, İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekipleri elma budamasını öğrenmek isteyenlere uygulamalı eğitim verdi. Emircik mahallesinde verilen eğitimde budama da dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.
Çivril Emircik mahallesinde elma yetiştiriciliği yapan çiftçilerin talebi üzerine İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü personeli tarafından Bodur elma ağaçlarında budama teknikleri konusunda 1 günlük uygulamalı eğitim verildi.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları, çiftçilerin katılımıyla elma bahçesinde İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi öncülüğünde çiftçilere meyve ağaçlarında aşılama, budama, meyve bahçesinin kurulumu ve arıcılığın önemi, meyve ağaçlarında budamanın nasıl yapılacağı, hangi dalların nereden ve nasıl kesileceği, ağaca nasıl bir şekil verileceği anlatılarak budama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı eğitimin ardından programa katılan çiftçiler öğrendikleri budama tekniklerini mevcut bodur elma ağaçları üzerinde uyguladı.
Bodur elma dışında, ilçede üretimi yapılan Şeftali, kayısı, kiraz ve ceviz ağacında da budamanın nasıl yapılacağı konusunda çiftçilere teknik bilgiler verilirken, üreticilerden gelen sorular yerinde ve uygulamalı olarak cevaplandırıldı.
Çalışma ve budama eğitimi ile ilgili olarak İlçe Gıda Tarım Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede “İl müdürlüğümüz 2025 yılı eğitim çalışmaları kapsamında, İlçe Müdürlüğümüzde görev yapan teknik personellerimiz tarafından Emirhisar mahallesinde Elma Budaması eğitimi verilmiştir” ifadelerine yer verildi.