İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, geçtiğimiz hafta sonu basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Milletvekili olarak yaptığı çalışmalara ve gündeme ilişkin konulara değinen İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
TBMM çalışmalarında bu güne kadar 207 tane soru önergesi verdiğini belirten Öztürk, Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek için elinden geleni yaptığını ifade etti. Meclise verdiği önergelerde konu seçiminde kendisine geniş bir alan belirlediğini ifade eden Öztürk; “Meclise verdiğim önergelerde kendime geniş bir alan belirledim. bundan dolayı da verdiğim önergelerin sayısı çok. Diğer Milletvekili arkadaşlarımız kendilerine birkaç konu belirleyerek önerge veriyor ama ben birden fazla konu üzerinden önerge hazırlayıp sorunları meclise taşıyorum. Bunun için sayı fazla oluyor, daha bir çok konuda da hazırlık yapıyorum. Bugüne kadar Meclis çalışmaları boyunca 207 soru önergesi, 4 kanun teklifi ve 7 araştırma önergesi verdim’’ dedi.
Öztürk toplantı da, erken seçim, yeni kurulma aşamasında olan partiler, Denizli’nin sorunları, basının sorunları, Mülteci krizi, İşsizlik sorunları gibi birçok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
SEÇİM OLURSA HAZIRIZ
Öztürk’e erken seçimle ilgili sorulan soruya; “Ben erken seçimin olacağını düşünmüyorum. Çünkü ekonomik olarak, sorunların çözülmesi açısından erken seçim olabileceğini sanmıyorum. Birçok sorun varken ve bunlar çözüm beklerken, erken seçime gidersek bu da sorunların büyümesine yol açacaktır. Bundan dolayı seçime harcanacak enerjinin sorunların çözümüne harcanması düşüncesindeyim. Meclis aritmetiğine bakıldığında 301’in altına düşmedikçe bu mümkün değildir. İktidar partisinin 291 Millet vekilinin yarısı eski vekillerden, diğer yarısı da yeni vekillerden oluşmaktadır. Yeni vekiller 2 yıllık özlük haklarını doldurmadan bunu istemezler. Samimi olarak söylemem gerekirse bu sebepten dolayı bir erken seçimin olabileceğini düşünmüyorum. Ama yine de olursa bizler hazırız.’’ Şeklinde yanıtladı.
cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini yürütemeyen iktidar sahiplerinin küçük değişikliklerle bunu revize etmeye çalıştıklarını ifade eden Öztürk, “Eninde sonunda Türkiye Cumhuriyeti parlamenter sisteme geri dönüş yapacak.” şeklinde konuştu.
MÜLTECİLER VE İŞSİZLİK
Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline gelen mülteci sorununa da değinen Öztürk; “sorun açıklanan rakamlardan daha büyük, bizlere ve iktidar partisi vekil arkadaşlara çeşitli sorunlarla ilgili gelen vatandaşın onda dokuzu işsizlikle ilgili sıkıntılarını bildiriyorlar. Buna üreten bir toplum haline dönerek çare bulabileceğiz ama henüz bu çözüm için hiç adım atılmadı. Tüketen bir toplum olmaktan çıkmadıktan sonra bu sorun hep gündemimizi işgal edecek. Mülteci ve mültecilerin işsizlik sorunumuz gün geçtikçe kangren haline dönüşüyor. Bu konuda yapılan bir çok çalışmanın olduğunu biliyoruz. Ama en garibi de yeni açıklanan bir proje. Bu projede yatırımcıya 150 bin liralık hibe ya da yine 150 bin liralık faizsiz belirli bir süre sonra geri ödemeli kredi. Bu kredinin şartı ise yatırımcının 5 mülteci istihdam ettirmesi. Bizler daha kendi vatandaşımızın işsizlik sorununu çözememişken, mültecilerin işsizlik sorununu gidermek için bu projenin yapılması, bu projeye fon oluşturulması çok vahim. Hem bu fon nereden nasıl oluşturuluyor. Bu parayı kim neden veriyor. Akla gelen cevapsa, bu paranın AB’den geldiği. Amacı ise mülteciyi burada tutmak kendilerine bulaşmamasını sağlamak olduğudur. Bu kabul edilemez bir çalışmadır.’’ dedi.
SUYA ZAM YAPILMASI ETİK DEĞİL
Büyükşehir Belediyesinin seçim vaatlerinde suya zam yapmayacaklarını belirtip seçim bittikten sonra suya %20 zam yapmasını “Sözünü yuttuğunu kabul etsin” diyerek eleştiride bulunan Öztürk; “24 Haziran yerel seçimlerinde seçim vaadi olarak suya zam yapılmayacağını her yerde söyleyip, sonrasında da kazanılan seçimin hemen akabinde suya zam yapılması hem uygulama hem de siyaset açısından etik değildir.’’ dedi.
Teşkilatlardaki Değişimler Normal
İki yıllık yeni bir oluşuma sahip olan bir partinin il ve ilçe teşkilatlarında yaşanan değişimlerin normal olduğunu kaydeden Öztürk; “Partimiz iki yıllık yeni bir oluşum. Teşkilatların daha hareketli olması lazım. Kendim gibi hareketli teşkilatlar olmasını istiyorum. İşini layıkıyla yapmadığını gördüklerim üzerinde de bir değişime gittik, bu da normaldir. Bu nedenle siyaseten risk alarak partimin çıkarları doğrultusunda müdahalede bulundum. Bunun antidemokratik bir adım olarak algılanmaması gerekiyor. Siyaseten zarar görmeyi göze alarak partimin zarar görmesine engel oldum.”dedi.
Denizli’de yaşanan değişim sürecinin bir grubun tasfiyesi anlamına gelemediğini belirten Öztürk; “Bizim Partimiz bir siyasi anlayışın devamı değil. Vatanını, milletini seven herkesin bir araya geldiği bir siyasi partidir İYİ Parti. Görevden alınan arkadaşların arsında geçmişte MHP’de görev yapanlar da var, diğer siyasi partilerden gelen arkadaşlar da var. Biz kimseye fikirlerinizden vazgeçin öyle gelin demedik. Yalnızca üzerlerine İYİ Parti ceketini giymelerini istedik.” dedi.