Denizli’de kadın aksesuarı denilince akla gelen ilk ürün çantalar oluyor. Her yerde satışa sunulan çantalar gerek mağazalarda gerek ise semt pazarlarında kadınlardan büyük rağbet görüyor. Son zamanlarda kadınlar makine üretimi endüstriyel çantalar yerine el yapımı olan örgü çantaları daha çok tercih ediyorlar.

El Yapımı Çanta

MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU

 “Gerçek Stil Sahipleri Çantasız Dışarı Çıkmaz”

Çarşamba Pazarı’nda rengârenk modelleriyle göz kamaştıran el yapımı çantalar müşterilerin beğenisine sunuluyor. 8 yıldır çanta örüp satan esnaf Fatma Bozkurt : “Gerçek stil sahibi kadınlar zaten çantasız dışarı çıkmazlar. Hem zorunluluk hem aksesuar olarak kullanılan çantaları her zaman yanında taşırlar. Kullanım amaçları başka olsa da hep yanlarında çanta mutlaka vardır. Bu yüzden çanta satışlarımız her mevsim yılın her ayı oluyor.” diyerek çanta satışlarına değindi. Bozkurt : “ el yapımı örgü çantalar son zamanlarda kadınlar tarafından daha çok beğeniliyor. Kalın iplerle örüğüm çantaları vatandaşlar daha çok beğeniyor.” dedi.

Pazarda 6 Bin TL’ye Satışa Sunulan Çanta Modeli Var!       

 Kurban Bayramı öncesinde satışlarında artış olduğuna dikkat çeken esnaf Fatma Bozkurt örgü işini çok uzun yıllardır yaptığını ifade etti. Son zamanlarda modadaki akım el yapımına yönelince örgü çantalara olan ilgi de artmış oldu. Dayanıklı yapısının yanı sıra oldukça hafif olan çantalar pazarda 200 TL den başlayarak 6 bin TL’ye kadar alıcı buluyor. Bozkurt: “ördüğüm çantalar hepsi birbirinden değerli çünkü hepsinde ilmek ilmek emek var. 200 T’ye sattığım çanta da var 6 bin TL istediğim çantada var. Orjinal markalara bire bir muadil olacak bu ürün çok özel yapıldı. İpi, modeli ve kalitesi ile bu fiyatı hak ediyor. “dedi.