CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş’tan Yardımcı Kitap Satışları ve Okul Temizliği Üzerine Sert Tepki CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş’tan Yardımcı Kitap Satışları ve Okul Temizliği Üzerine Sert Tepki

Meme Kanser Farkındalık Ayı dolayısıyla Whatsapp Image 2024 10 05 At 09.45.19 (1) ekipleri, kansere karşı bilinçlendirme çalışmalarını hızlandırdı. Ekim ayı boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında,  ilçe pazarına gelen kadınlara yönelik bilgilendirme standı açıldı. Yapılan bu bilinçlendirme çalışması, büyük ilgi gördü.

İlçe pazarında kurulan standın amacının, özellikle kadınların meme kanseri konusunda bilincinin artması ve bu fırsatlarla ilgili doğru etkilere erişmelerini sağlamaları olduğu belirtildi. Sağlık görevlileri, standı ziyaret eden kadınlara meme kanserinde erken teşhisin hayati önemde olduğunu vurgularken, düzenli olarak yapılan taramaların erken evre teşhislerinde kullanılabilirliğini belirttiler. Ekipler ayrıca kadınların kendi kendilerini meme muayenesinin nasıl konusunda pratik bilgiler verdi.

Whatsapp Image 2024 10 05 At 09.45.19

Mahalle ve kurumlarda sağlık taraması ve bilgilendirmesi yapan Çivril ilçe sağlık Müdürlüğü ekipleri 1 – 31 Ekim Meme Kanseri farkındalık ayı dolayısıyla ilçe pazarında stant açtı. Pazara gelen kadınlara meme kanseri ve önleme yolları ile ilgili bilgi veren ekipler İğdir, Koçak ve Cabar mahallelerinde de kanser taraması yaptı.

Whatsapp Image 2024 10 05 At 09.45.18

Yapılan çalışma ile ilgili olarak il sağlık Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede “Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Çivril pazar yerinde stant açılıp İğdir, Koçak ve Cabar mahallelerinde kanser taramaları, kanserde erken teşhisin önemi, korunma yolları hakkında bilgiler verilip broşürler dağıtıldı” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Mehtap KAYAOĞLU