Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde vahşet niteliğinde bir cinayet geçen sene 13 Kasım’da gerçekleşmişti. Müstakil bir evde meydana gelen olayda, hayvan otlattıktan sonra eve dönen Seyit Ahmet Soykuk, 51 yaşındaki eşini kanlar içinde yatarken bulmuştu.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı kadının hayatını kaybettiğini kaydetmişti. Yapılan incelemeler sonucu Hasibe Soykuk’un kafasının sert bir cisim ile vurularak ezildiği bilgisi raporlanmıştı.

Kedi Sayesinde Çözüldü!

ELİNİZDEN DÜŞMEYECEK BİR KİTAP : BEDEN NEDİR NASIL KULLANILIR? ELİNİZDEN DÜŞMEYECEK BİR KİTAP : BEDEN NEDİR NASIL KULLANILIR?

Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekiplerinin yaptığı geniş çaplı incelemelerde güvenlik kamerasına yansıyan ve olay yerinden panikle kaçan kedi sayesinde cinayet çözüldü. Patilere bulaşan kan lekelerinin Hasibe Soykuk'un komşusu olan İsmail K.'nın evine doğru gittiğini belirledi. Jandarma dedektifleri, komşu İsmail K.'nın olaydan bir gün sonra elindeki poşetle evden çıktığını ve Beyazşehir Mahallesi yakınlarına bu poşeti attığını belirledi.

Cani komşunun evine yapılan operasyon sonucunda evde kapsamlı arama yapıldı. Özel ekipmanlar sayesinde komşu İsmail K.’nin lavabosunda yıkanmış kan lekelerini tespit etti.

Kayserili Adam Komşusunun Başını Keserle Ezerek Öldürdü

Vahşetin Zanlısı Hakim Karşısında

İsmail K. Bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar ile hakim karşısına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile çıktı.

İsmail K. Cinayeti işlediği için pişman olduğunu dile getirerek, "Kesinlikle yalan konuşuyorlar. Ben onların alacak vereceklerini bilmiyorum. Altın konusuna gelince, benim üstüme iftira atıyorlar. Alacak olsam bütün altınları alırdım" dedi. İsmail K. ayrıca, "yağma" suçunun işlemediğini söyleyerek bu suçtan beraatini istedi.

Mahkeme heyeti İsmail K.'ya, "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "yağma" suçundan ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi.