MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU MERHUM CAFER SOLAK ADINA MEVLİT OKUTULDU

Çivril’in ne eski yerleşim yerlerinden biri olan ve her yıl düzenlediği Hıdırellez yemeği ve Yağmur duası ile binlerce kişiyi ağırlayan Tokça Mahallesi, Muharrem ayı vesilesiyle Aşure hayrı düzenledi. Mahalle meydanında düzenlenen etkinliğe çevre mahalle ve köylerin yanı sıra ilçe merkezi ile yurt dışında yaşayan yüzlerce Tokça’lı katıldı.

I M G 9272

Bir gün önce mahalle sakinlerinin verdiği malzemelerin toplanması ile başlayan aşure hayrı sabahın erken saatlerinde kazanların ateş üzerine konulmasıyla devam etti. Mahalle kadınlarının el birliği ve katkısıyla pişen aşure Cuma namazı sonrası davetlilere ikram edildi. Aşure hayrı ile geleneklerini yaşatmaya devam ettiklerini belirten mahalle muhtarı Mehmet Hakan “Tokça mahallesi olarak üzerimizdeki tarihi sorumluluğu yerine getirdik. Mahalle sakinlerimizin katkı ve destekleri ile bu yıl da Muharrem ayında aşure kazanlarımızı kaynattık, davetimize icabet eden dost, arkadaş ve misafirlerimizi ikram ettik. Mahallemizde doğmuş büyümüş bir vesile ile gurbete gitmiş, yurt dışına çıkmış birçok hemşerimizle bir araya gelme fırsatı yakaladık. Hem dostluğumuzu pekiştirdik hem de geleneğimizi örfümüzü yaşattık. Destek olan ve katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

I M G 9313

Aşurenin birlikteliği temsil ettiğini beliren Muhtar Mehmet Hakan “Aşure geçmişle geleceğimizi bir arada tutan bir gelenek. İnşallah asırladır devam eden bu gelenek daha birçok asır birlik ve beraberlik içinde devam edecek” dedi. 

I M G 9353

Editör: Bülent Çakır