Denizli Çivril Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra mahalle ziyaretlerine başlayan Kemal Aslan çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Gürpınar Mahallesinde esnaf ve pazar yeri ziyareti yapan Aslan, mahalle kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaş buluşmaları ve esnaf ziyaretlerinde toplumcu katılımla bir belediyecilik düşüncesi olduğunu vurgulayan Aslan, “Toplumcu belediyecilikle Çivril’in tüm kesimlerine kucak açan, herkesin fikrini söyleyebildiği belediye anlayışını benimsiyoruz” dedi.
Siyasete çocukluk yaşlarında başladığının altını çizen Kemal Aslan, “Öğrenim ve askerlik hayatım dışında tüm hayatım Çivril’de geçti. Siyaset ve Çivril sevdası ile çocuk yaşta tanıştım, hayatım boyunca edindiğim tüm tecrübeler ve iş deneyimlerim sonucunda Çivril’e hizmet edebilmek için aday adayı oldum” ifadelerini kullandı.
Siyaset yapanların yaşadığı şehirle arasında duygusal bir bağ olması gerektiğini belirten Aslan, “Siyaset yapan ya da yapmak isteyenlerin yaşadığı şehirle bağının olması gerek. Bu bağ maddi bağ ile sınırlı kalırsa başarı kazanılamaz. Önemli olan siyasetçinin yaşadığı şehirle arasında kurduğu manevi bağ, Sevgi bağı. Şehre vatandaşa hizmet etme sevdasını sağlayan bu bağdır. Siyasetçi, yaşadığı şehrin geçmişiyle geleceği arasında köprü olmalı” şeklinde konuştu.
Hedeflerinin Çivril için faydacı projeleri hayata geçirmek olduğunu belirten Aslan, “Çivril’de doğmak ve hayatım boyunca Çivril’de yaşamanın verdiği avantajla toplumun geniş kesimini tanıyor ve biliyorum. Bu bilgi doğrultusunda ekibim ve arkadaşlarımla birlikte toplumcu belediyecilik modeli yaratmak istiyoruz” dedi.
Çivril’in kendine has bir potansiyeli olduğunu belirten Aslan, “Bu potansiyeli çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız, sokaktaki dostlarımız, yeşilin her türlüsü, anne ve babalarımızla ilgili projelerle pekiştirerek hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Çivril’de son yıllarda yürütülen yerel yönetim modelinin şehri karamsarlığa ve durağanlığa ittiğini belirten Kemal Aslan, “Çivril 10 yıl önce meydanları ile lokalleri ile ve sosyal yaşantısı ile hareketli, yaşayan ve üreten bir şehirdi. 23 Nisan Parkımızla, Cumhuriyet Parkımızla ve meydanımızla, Kent konseyimizin Lokali ile Öğretmen evimiz ile yaşayan bir kenttik. Bugün gelinen noktada insanların nefes alabilecekleri ortamlar yok. Biz bunları yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Çalışmalarında ve ziyaretlerinde vatandaşların en çok sosyal ve kültürel eksikleri dile getirdiğine dikkat çeken Aslan, “İnsanımız belediyenin yapması gereken birçok asli işten hakkıyla faydalanmadığını belirtiyor. Bununla birlikte her mahalleden aldığımız en büyük şikayet kültürel ve sosyal alanların olmaması, bu yönde çalışma yapılmaması. Biz Çivril’imizde gençlerimizin, kadınlarımızın, engelli vatandaşlarımızın öğrencilerimizin her anlamda kültürel gelişimine katkı sağlayacak proje ve çalışmalarla geliyoruz” dedi.