Çivril’de “Güvenli Okul Projesi” kapsamında pilot olarak belirlenen Kılıçarslan Anadolu Lisesinde öğrencilerin giriş ve çıkışları kartlı sistemle takip ediliyor. Sistemle öğrencilerin ders saatleri dışında okul dışına çıkması engellenirken dışardan gelenlerin de okula izinsiz girmesinin önüne geçiliyor.

Düzenleme ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, sistemin amacının öğrencilerin, öğretmen ve okul personelinin güvenliğini sağlamak olduğunu söylendi.

GÜZEL BİR GELECEK İÇİN BU ŞANSI KAÇIRMAYIN GÜZEL BİR GELECEK İÇİN BU ŞANSI KAÇIRMAYIN

Bilgilendirmede sistem sayesinde, öğrencinin okula giriş yaptığına ilişkin velisine mesaj gönderildiği ifade edilerek“Öğrenci haftalık ders programına göre çıkış yapabiliyor. Dersi varsa çıkamıyor. Sistem, öğrenciye ulaşabilme, öğrencinin takibi, velinin anında bilgi edinmesi açısından bizim için büyük anlam ifade ediyor” denildi.

Okul Aile Birliği ve okul idaresinin birlikte hayata geçirdiği projenin velilerden gelen yoğun talep üzerine, yabancıların okula girmesini engellemek ve öğrencilerin güvenliğini artırmak için yapıldığı bildirildi.

Çivril’de ilk defa uygulanan projede, öğrenciler ders başladıktan sonra 15 dakika içinde okula giriş yapmadığı takdirde velilerine mesaj gönderiliyor.

Uygulamanın 2024 2025 eğitim öğretim sezonu ile birlikte hayata gececiği bildirilirken öğrenci velileri uygulamanın faydalı olduğunu belirtti. Kartlı ve turnikeli sistem ile öğrencinin okula geç kalması ve gelmemesi durumunda aileye bilgilendirme mesajı gittiğini belirten veliler “çocuklar okul saatleri dışında okuldan başka bir yerde olamayacak. Uygulama ve sistem çok güzel aklımız çocuğumuzda kalmayacak, okula girdiği ve çıktığı saati bileceğiz” dediler.

Uygulamanın faydalı olduğunu belirten bazı öğrencilerde“turnike ve kart çok iyi bir sistem. Okula yabancılar giremiyor. Dersimiz doluyken dışarı çıkamıyoruz” diye konuştular.

Editör: Bülent Çakır