ÇİVRİL’İ BEKLEYEN TEHLİKE; KURAKLIK VE OBRUK ÇİVRİL’İ BEKLEYEN TEHLİKE; KURAKLIK VE OBRUK

Denizli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı karşılama programına katılan Kocayaka muhtarı Hasan Koç bakan Yumaklı’ya, Çivril’de yaşanan tarımsal sulama sorunu ile ilgili şikayet ve taleplerini iletti. Bakan Yumaklı’ya son yıllarda yaşanan su sıkıntısının çiftçiyi bitirme noktasına getirdiğini ileten muhtar Koç “bu şartlarda çiftçiliğe ve üretime devam etmemiz imkansız” dedi.

Çalışma ziyareti kapsamında Denizli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşme fırsatı yakalayan Kocayaka Muhtarı Hasan Koç Çivrilli çiftçilerin sorun ve taleplerini bakana iletti. Sulama birliği ile çiftçi arasındaki sorun ve iletişimsizliğin her geçen gün büyüdüğünü ileten Muhtar Koç muhtarlar olarak sorunları hem vekillere hem de mülki idari amirlere ilettiklerini belirtti.

Muhtar Hasan Koç program sonrası yaptığı değerlendirmede “Bugün Denizli’de Muhtar arkadaşlarımla birlikte mahallelerimizin sulama ve mahsul fiyatları hakkında görüşme için bakanımız ve milletvekilimiz le bir araya geldik.Yapılan görüşmelerde Sulama ücretlerinde bu sezon için indirim talebimizin olmayacağı, bu sezon indirim devlet bütçesinde onaylanmadığı söylendi. Bizler çiftçiler olarak ne kadar mağdur durumda bırakıldığımızı dile getirdik. Bizlerin o kadar taleplerimize rağmen ÇİVRİL sulama Birliğinin denetlenmemesi, Sulama ücretlerinin boş işlerde kullanılması, Çiftçinin zamanında su talebine karşılık verilmemesi, Yeterli miktarda sulama yapılmasına izin verilmemesi, Yer altı sulama ücretlerinin anlamsız olduğu yüksek miktarda ücret alındığı, Çiftçiliğin artık bitme ve bitirme aşamasına geldiğini ilettik. Bütün uyarılarımıza rağmen Çiftçinin yanında olmadınız taleplerimize karşılık vermediniz uyarılarımızı dikkate almadınız. Bu durumun sonuna kadar takipçisi olacağız.Bu durumun böyle fahiş fiyatlarla gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Tarım Bakanından olumlu yanıt alamayan Kocayaka Muhtarı Hasan Koç Ak Parti Denizli milletvekili Cahit Özkan’a yüklendi. Sosyal medya hesabından Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’a verdiği sözleri hatırlatan Muhtar Hasan Koç paylaşımında; “sayın vekilimiz muhtarlarımız la birlikte yaptığımız görüşmelerde siz bütün çiftçilere söz vermiştiniz. Bu söz nerde kaldı. Bu çiftçi size güvenmişti. Ama Çivril halkının: ‘Vekilimiz verdiği sözlerini hiçbir zaman tutmadı bunu da yapamaz’ demişti. Siz gerçekten bu sözleri gerçek olduğunu gösterdiniz. Yazıklar olsun bu hemşerilerin bu çiftçiler sana güvenmişti inanmıştı.” İfadelerini kullandı.

Editör: Bülent Çakır