Denizli’de günümüzde en çok satılan ürünler arasında yer alan kollajen hakkında bilinmesi gereken birçok ayrıntı var. Kollajen tüketilirken rast gele kullanım yapılmamalı.

Doktorlar öldürdüğünü açıkladı: Klima kullanırken buna dikkat edin Doktorlar öldürdüğünü açıkladı: Klima kullanırken buna dikkat edin

“Hemen Hemen Her Organda Kollajen Bulunur”

Cilt ve vücut bütünlüğünü koruyan bir protein türü olan kollajen vücudumuzun hemen hemen her organında bulunur diyen Eczacı Mehmet Ayduran : “kollajenler cilt,eklem,kemik,tendon,bağ dokular, damarlar ve kas dokular gibi bir çok organda bulunmaktadır. Kollajen bu kadar çok organda yer aldığı için de aslında çok önem arz eder. Vücutta kollajen eksikliği büyük bir etki yaratırken fazlalığı da zararlıdır. “dedi.

Yaşlandıkça Kolajen Azalır!

 Kolajen, vücudunuzu güçlendirir, yapılandır, destekler, kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olur diyen Ayduran,kollajenin organlara koruyucu bir örtü oluşturduğuna vurgu yaptı. Eczacı Mehmet Ayduran kollajenin ölü cilt hücrelerinin değiştirilmesine yardımcı olurken yeni cilt hücrelerinin büyümesini  de sağladığını belirtti. Yaşlandıkça insan vücudundaki kolajen oranının düştüğüne dikkat çeken Eczacı Ayduran : “insanların yaş aldıkça kollajen kullanımına daha ağırlık vermesinin sebebi budur. ”dedi.

Kollajen Eksikliğinde Vücutta Ne Olur?

Kollajen gerekli miktarda alınmazsa vücutta çeşitli tahribata neden olur diyen Eczacı Mehmet Ayduran, kollajen eksikliğinin olumsuz etkilerinden bahsetti. Eğer ki vücudunuza yeterli miktarda kollejen girmezse lekelenmeleriniz ve cilt kuruluğunuz artar diyen Ayduran : “ kollajen azlığında vücutta kırışıklar artar ,pürüzler çoğalır. Vücut elastikiyetini azaltacağı için sarkmalar başlar. Yaşlı görünmemek için yeteri kadar kollejen almayı unutmayın.” dedi.   

Editör: Fatma Haytan