Göreve geldikten sonra mahallede bulunan ve suyu akmayan çeşmelerin bakımını yaptıran ve meraların temizliğini yapan Muhtar Abdürrahim Alacacıoğlu köylülerin sağladığı destek ile aldığı Pavlonya fidanlarını imece usulü köyün arazilerine dikti. İlk etapta 350 ağaç diken muhtar ve köylüler bu sayıyı arttırmak için çalışıyor.

HAYVAN PAZARI AÇILDI HAYVAN PAZARI AÇILDI

459209274 2208361356200362 2998723711209836779 N

Özdemirci mahalle muhtarı Abdürrahim Alacacıoğlu mahallesinde başlattığı ağaçlandırma kampanyası ile köy içinde bulunan arazilere pavlonya ağacı dikti. Hayvancılığın yaygın olduğu bölgede Pavlonya ağacını tercih ettiklerini belirten muhtar Alacacıoğlu “köyümüzde kavak ağaçlarının olduğu alandaki kavakların kesilmesinden sonra alana Pavlonya dikmeye karar verdik. Pavlonya ağacının yaprakları doğal yem olarak kullanılırken gövde ve odunu ile de birçok alanda kullanılabiliyor” dedi. Köylünün ortak fikri ile pavlonya ağacında karar kıldıklarını belirten muhtar Abdürrahim Alacacıoğlu “kavak ağaçlarımız vardı. Onların olduğu alan temizlendi ve yeni ağaç dikmek istedik. Kavak sadece gövdesi ile faydalı olan bir tür biz her bakımdan ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir ağaç dikmek istedik. Yaptığımız araştırmalarda pavlonya ağacını keşfettik. Yaprakları hayvanlar için doğal yem olarak kullanılan ağaç bizim gibi hayvancılığın olduğu bölgeler için uygun olacağını düşündük. Yaptığımız araştırmalarda Özdemircinin doğa ve toprağının ağaç için uygun olduğunu öğrendik. Köylünün desteği ile ilk etap 350 fidan aldık. Bunları kavakların olduğu alana diktik. Amacımız daha fazla ağaç dikmek” dedi.

Köyün giriş ve çıkış yollarında ağaçlandırma yapmak istediklerini belirten Muhtar “şu an 350 ağaç diktik. Amacımız 1000 ağaç dikmek. Pavlonya ağacı renkli çiçekleri ile görüntüsü güzel bir ağaç. Farklı türleri var çiçek açan türlerinden mahallemizin giriş ve çıkış yollarının kenarlarına da dikmek istiyoruz. Ağaçlar yetiştiğinde Özdemirci rengarenk bir mahalle olacak” dedi.

Editör: Bülent Çakır