Çivril’in kırsal mahallerinden olan Yukarı çapak mahallesinde çalışma başlatan DESKİ köyün su hattına yeni bir kaynak bağladı. Köyün Sarıkaya mevkiinde bulunan kaynaktan su deposuna bağlanan hat ile köyün içme suyu sorunu giderildi.

Çalışma ile Yukarıçapak mahallesinde içme suyu sorununun büyük ölçüde giderildiği belirten muhtar Murat Yılmaz “köyümüzün mevcut su kaynağı zaman zaman yetersiz kalıyordu. Durumu DESKİ ve Büyükşehir Belediyemize ilettik. DESKİ yaptığı analiz ve araştırma ile köyün 200 metre ilerisinde Sarıkaya bölgesindeki suyu depoya bağlama kararı aldı. Ekiplerin yaptığı kazı çalışmasının ardından boru hattı çekildi ve su depoya bağlandı. Bağlanan su ile depoya giren su miktarı arttı inşallah uzun süre su sıkıntısı yaşamayacağız” dedi.

ÇİVRİL'DEKİ ORMAN YANGININA İLK MÜDAHALEYİ GENÇLER YAPTI ÇİVRİL'DEKİ ORMAN YANGININA İLK MÜDAHALEYİ GENÇLER YAPTI

Yapılan çalışmadan dolayı DESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediye Başkanı Semih Dere’ye teşekkür eden muhtar Murat Yılmaz “su ihtiyacımızı ilettikten sonra ekiplerin gelmesi ve çalışmaya başlaması bir hafta sürdü. Su gibi hayati bir konuda talebimize bu kadar çabuk cevap veren ve çözüm üreten DESKİ ve Büyükşehir Belediyemiz ve Çivril Belediye başkanımız Semih Dere’ye teşekkür ederim. Yukarıçapak gibi uzak bir köyün hizmet bakımından uzak olmadığını bizlere gösterdiler” dedi.

Muhabir: Nihat Kaplan