Kurban Pazarı’nda satışların durgunluğu esnafın canını sıkmaya devam ederken hala kurbanlık almamış olan vatandaşlarda alışveriş için pazarın son gününü bekliyor. Kurbanlık alma işlemini son güne bırakan vatandaşlar esnafın kafasını karıştırıyor. Bazı hayvan satıcıları son gün hayvan almanın maddi olarak karlı olmayacağından söz ederken bazı besiciler de aksini savunuyorlar.

Arife Günü Kurbanlıklar Ucuzlar Mı?

Kurban Bayramı öncesi kurbanlığını almamış olan vatandaşlar, besiciler için hala umut olmaya devam ediyor. Bazı satıcılar kurbanlığını almayanlar için “boşuna son günü beklemesinler. Biz elimizdeki malımızı değerinden altına verecek değiliz. Yükleriz kamyonlara, nakliyat parası verip geri götürürüz.” derken bazı esnaflar da “şu ana kadar hayvan satışları pekiyi gitmiyor. Pazar çok durgun. Hayvanı tekrar geri ta doğuya götürmek bizim için külfet satış yapsak daha iyi olur. Ama bu ucuza vereceğimiz anlama gelmiyor. Son gün şuan ki fiyatla arasında çok bir şey oynamaz .”diyerek son gün alışveriş yapmak isteyen vatandaşları uyarılarda bulundu.  

ÇİVRİL’İ BEKLEYEN TEHLİKE; KURAKLIK VE OBRUK ÇİVRİL’İ BEKLEYEN TEHLİKE; KURAKLIK VE OBRUK

“Kurbanlıklar Karaborsaya Düşecek Çünkü Hayvan Yetiştiriciliği Yok”

Kurban pazarında kafalar karışık. Kimisi son gün kurbanlıklar ucuz olur derken kimisi de aksini iddia ediyor. Hayvanlarını Denizli Ticaret Borsası Kurban Pazarı’na satışa getiren Erzurumlu besici vatandaşların kurbanlık almak için son günü beklememeleri konusunda tavsiyede bulundu. Esnaf: “hayvanlar bu sene karaborsaya düşecek. Hayvan yok satılacak çünkü. Son günü bekleyenler daha pahalıya hayvan alacaklar. O yüzden acele etsinler son güne kalmasınlar.” dedi.