Denizli’de Yatağan bıçağı satışı yapan Hüseyin Merttürk, Denizli’den tüm dünyaya kalitesiyle söz ettiren Yatağan bıçağının özelliklerini, alırken nelere dikkat edilmesi gerekildiğini anlattı. 

Bıçak alacak kişilerin dikkat etmesi gerekenlerden bahseden Hüseyin Merttürk; “Bıçak alırken, ismi bilinmiş ve orijinal yatağan, el yapımı ürünlerden tercih edilmelidir. Şu anda piyasada da çekme sürmene dediğimiz, çakma çin malları ürünlerden tavsiye etmiyoruz. İsmi bilinen Yatağan ürünlerinden tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM KURUM ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR KAYMAKAM KURUM ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Orijinal Yatağan Bıçağını Nasıl Anlarız?

Orijinal ürünlerin ayrım noktalarında en önemli hususun imza olduğunu söyleyen Merttürk; “Orijinal Yatağan bıçağı yapan adam ürünün üstüne mutlaka ismini, markasını yazar. Markasına güvenen adam üstüne ismini yazar. Üstüne ismini yazmayan adam orijinal Yatağan bıçağı diye değil, Sürmene bıçağı diye satıyor.” dedi.

Yatağan Bıçağının Özellikleri Nedir?

Yatağan bıçağını ünlü yapan özelliklerinden bahseden Merttürk; “Yatağan’da aşağı yukarı 800-900 yıldır bu meslek yapılıyor. Babadan oğula, dededen toruna yapılan bir meslek. Yatağan çeliği, Sürmene çeliği diye bir şey yok. Asıl marifet hamuru yoğuran, ustalığı veren, Yatağan’da bunu yapan usta. Bu usta bıçağın ısıl işlemini, suyunu profesyonel ortamda verdiği zaman doğru malzemeyi kullandığı zaman, ürünü kullanırken keyif alırsın. Düzgün kaliteli bir işçilik olmadığı sürece ne olursa olsun istediğin sertliği alamadığın için üründen keskinlik alamazsın. Yatağanın içinde iki yüzün üstünde imalatçı var. Bunun hepsi kaliteli değil. Şöyle düşünelim; Çin’de herkes ürün yapıyor ama hepsi kaliteli ya da hepsi kalitesiz değil. Doğru ortamda doğru malzeme kullanışmış olursa, o zaman ortaya kaliteli ürün çıkıyor.” İfadelerini kullandı.
 

Muhabir: Atakan Göker