Meteoroloji’nin aktarmış olduğu haberin detaylarına göre Türkiye genelinde sıcaklıklar yine ortalamanın üzerinde devam edecek. Öte yandan Batı’dan esecek olan sıcak rüzgarlar nedeniyle hissedilen sıcaklıkların daha da fazla olması bekleniyor.

Uzmanların değerlendirmesine göre pek çok bölgede gölgelerde bile 40 dereceler konuşuluyor olacak. Peki, sıcaklıklar ne zamana kadar devam edecek?

BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR

Yağış İçin de Uyarılar Sürüyor

MGM, güncel hava durumuna ek olarak sıcaklıkların artış göstereceği yerleri ve bugün yağışların etkili olacağı bölgeleri tek tek bildirdi. Vatandaşların yaşanabilecek durumlara karşı tedbirini alması gerektiğini belirtti. Yağışların etkili olacağı yerler için açıklama yapan Meteoroloji, “Ülkemizin kuzeydoğusu ile Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Denizli, Uşak ve Burdur ile Isparta'nın kuzey ve batı, Afyonkarahisar'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor” uyarısını yaptı.

Sıcaklık Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerine çıkacağını ifade eden Meteoroloji, sıcaklıkların 7-10 derece daha fazla bir şekilde kendini hissettireceğini ifade etti. Öte yandan kuzey ve batı yönlerden rüzgar kuvvetli bir şekilde eseceği, bu durumunda sıcaklığı artırabileceği belirtildi.

Manisa Mugla Denizli Aydin Ve Bodrum Dikkat Kabus Yeni Basliyor1

Ege ve Akdeniz'e Özellikle Dikkat

Ege ve Akdeniz bölgesi için uyarılar peş peşe geldi. Ege’de sıcaklıkların yüksek olduğu bölgeler Manisa, Muğla, Denizli, Aydın ve Bodrum olarak ifade edildi. Akdeniz bölgesinde nemin çok yüksek olduğu ve bu sebeple de sıcaklık çarpmasının görülebileceği belirtildi. Sıcaklıkların etkili olacağı bölgeler ise Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta ve Mersin olarak sıralandı.

Manisa Mugla Denizli Aydin Ve Bodrum Dikkat Kabus Yeni Basliyor2

Kaynak: HABER MERKEZİ