Manisa’da meydana gelen 4.8 şiddetindeki deprem, komşu illerde de hissedilerek endişeye sebep oldu. Bölgeden gelen sallanma görüntüleri depremin şiddetini göz önüne sererken, aynı zamanda çevre illerdeki vatandaşların korkuya kapılmasına neden oldu. Manisa’nın komşu illerinden Denizlili vatandaşlar durumu endişeyle takip ederken, Manisa fayı ile Denizli fayı arasında bir etkileşim olup olmayacağı merak konusu oldu. Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Barış Semiz, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisada Yasanan Deprem Denizliyi Etkileyecek Mi1

“Denizli İçin Herhangi Bir Sorun Yok”

Söz konusu depremin Denizli için bir sorun teşkil etmediğini belirten Semiz, “Bu konuda Denizli için herhangi bir sorun yok. Manisa’nın fayı ayrı, Denizli’nin fayı ayrı. Bizim fayımızda korkulacak bir durum yok. Önceden ne bekliyorsak şu an da onu bekliyoruz. Deprem tehlikesi var ama ne zaman olacağını bilmiyoruz. Ama bunun Manisa fayıyla ilişkili bir durumu yok, sistemlerimiz çok farklı sistemler” şeklinde konuştu.

Denizlinin Komsu Ilinde Deprem Cevre Illerde Hissedildi1

KRİZE GİREN SİMGE SAHNEYE ÇIKAMADI KRİZE GİREN SİMGE SAHNEYE ÇIKAMADI

Denizli Fayında Hareketlilik Bekleniyor mu?

Denizli fayının durumu hakkında da bilgilendirmede bulunan Barış Semiz, “Uzun zamandır herhangi bir hareketlenme olmadı ama bu durumu baz alarak yarın hareketlenme olacak ya da hiç olmayacak diyemeyiz” ifadelerinde bulundu.