Denizli PAÜ Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından ‘Kariyer Planlama Dersi’ kapsamında düzenlenen ‘Sektör Günleri” mezun buluşmasına 2014 yılında Yüksekokulu Emlak Yönetimi programından mezun olan öğrencisi, Realty World Alyans Gayrimenkul 'den Gayrimenkul Danışmanı Muhammet Sarıkaya konuk edildi.PAÜ Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksek Konferans salonunda 30 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen söyleşiye PAÜ Çivril Atasay Kamer MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sami EŞMEN ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminer

Otomotiv Sektöründe Güvenlik Yönetmeliğiyle İlgili Kritik Karar! Otomotiv Sektöründe Güvenlik Yönetmeliğiyle İlgili Kritik Karar!

“Finansal Okuryazarlık Düzeyinizi Geliştirin”

Realty World Alyans Gayrimenkul, Gayrimenkul Danışmanı Muhammet Sarıkaya, yaklaşık 10 yıl önce mezun olduğu okulda, konuşmacı olarak öğrenciler ile buluşmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Sarıkaya, kendi öğrenciliği yıllarında aynı sıralarda otururken, iş hayatında başarılı olmak için ne gibi planlar yaptığından bahsederek, öğrencilere öğrencilik yıllarını çok iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Mutlaka kişisel gelişim ve mesleklerine ilişkin kitap okumaları, yabancı dil düzeylerini geliştirmeleri, sektördeki gelişmeleri takip etmeleri ve her zaman yeni şeyler öğrenmeye hazır olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Zaman zaman öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Sarıkaya, özellikle iş hayatında etki çevresinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, iş hayatında edindiği çeşitli deneyimlerden örnekler verdi. Kendi işini kurmayı veya hayalindeki planları ve projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen öğrencilere finansal okuryazarlık düzeylerini geliştirmeleri ve birikim edinmeye şimdiden başlamaları yönünde önerilerde bulundu.Söyleşi, Çivril Atasay Kamer MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sami Eşmen tarafından Muhammet Sarıkaya’ya teşekkür belgesi takdim edilmesi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Editör: Fatma Haytan