ÇİVRİL’DE YENİ MAHKEMELER HİZMETE BAŞLADI: YARGI SÜRECİ HIZLANIYOR ÇİVRİL’DE YENİ MAHKEMELER HİZMETE BAŞLADI: YARGI SÜRECİ HIZLANIYOR

Denizli Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Emin Başaran, son kazada hayatını kaybeden bir kuryenin ardından vicdanları derinden etkilediklerini belirterek, taksirle ölüme neden olan suçların cezai yaptırımlarının ağırlaştırılmasını talep etti.

Denizli Motosikletli Kuryeler Derneği, son dönemde artan motosikletli kurye ölümleriyle ilgili bir açıklama yaparak, trafik güvenliği ve adalet taleplerini dile getirdi. Dernek Başkanı Emin Başaran, özellikle son kazada hayatını kaybeden kuryenin arkasından yapılan açıklamada, bu tür kazaların meslektaşlarını derinden etkilediğini belirtti.

Motosikletli Kuryelerden Acil Çağrı,


Başaran, İstanbul'da meydana gelen ve Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada hayatını kaybeden kurye Yunus Emre Göçer'in ardından yapılan mahkeme kararını paylaştı. Açıklamada, kazaya karışan sürücüye verilen cezanın adli para cezası ve ehliyetine alınması olduğu, bu kararın ise kurye camiasını olumsuz etkilediği ifade edildi.

Dernek olarak öncelikli taleplerinin taksirle ölüme neden olan suçların cezai yaptırımlarının ağırlaştırılması olduğunu vurgulayan Başaran, trafikte daha fazla güvenlik önlemi alınmasını ve sürücülerin dikkatli olmalarını sağlayacak cezai müeyyidelerin getirilmesini istediklerini belirtti.

Motosikletli kuryelerin mesleklerini daha güvenli bir şekilde icra edebilmeleri ve hayatlarını kaybetmeleri durumunda adaletin tecelli etmesi için çağrıda bulunan dernek, aynı zamanda Anayasa ve Türk Ceza Kanunu'nda yapılabilecek düzenlemelerle ilgili taleplerini dile getirdi. Başaran, mahkemelerde çıkacak kararların vicdanları rahatlatmasını umarak, meslektaşlarının can güvenliğinin artırılmasını talep etti.
,

Editör: Haber Merkezi