CHP İLÇE BAŞKANI ATAŞ’DAN CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI CHP İLÇE BAŞKANI ATAŞ’DAN CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla Türkiye’ye gelen yılda en fazla 7 bin yabancı hastanın tedavi giderleri ücretsiz olacak. 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 10 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 8438 numaralı “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin 17/1/2024 Tarihli ve 8105 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’da değişiklik yapıldı. 

Image

Karara göre 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. Karar pek çok vatandaş ve siyasi tarafından tepkilere sebep olurken Denizli İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk de karara tepki gösterenler arasında yer aldı. Sağlık güvencesi olamayan kendi vatandaşımıza aynı şeyi yapmıyorsunuz diye eleştirilerde bulunan Denizli Milletvekili Öztürk, “İlk defa olan bir karar sanmayın. Önceki CB kararında yılda 2 bin olan yabancı sayısı 7 bin’e çıkarılmış. Sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve malzemelerin Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında karşılanması mümkün olan tedavi giderleri ve hastaların ilaç bedelleri Sağlık Bakanlığınca karşılanacak. Aynı uygulamayı sosyal güvencesi olmayan kendi vatandaşına yapmayan Sağlık Bakanlığı, oldu olacak hepsinin giderini Türk milletine yükleyin” dedi.  

Yasin Öztürk.jpg 1111

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli