Denizli’de hac malzemesi satan esnafın yüzü gülmeye başladı. Hacı adaylarının kutsal görevi için gelenek ve göreneklerine göre alışveriş listeleri de hazırlandı. Bayramyeri’nde hac ve umre malzemeleri satan Hicaz Pazarı işletmecisi Lütfullah Cengiz hac ibadetine dair vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

21 YIL ÖNCEKİ MEZUNLAR ÇİVRİL’DE BİR ARAYA GELDİ 21 YIL ÖNCEKİ MEZUNLAR ÇİVRİL’DE BİR ARAYA GELDİ

“Sırf Adet Yerine Gelsin Diye Fuzuli Alışveriş Yapmayın” 

Müslümanların farz görevlerinden birisi olan hac ibadeti anlam ve ehemmiyeti ile İslam dünyasında büyük yer tutar diyen Cengiz: “vatandaşlarımız zaten çok uzun yıllar kuradan isimlerinin çıkmasını bekliyorlar. Eğer ki isimleri çıkarsa hac için hazırlanıyorlar. Bu süre zarfında almaları gerekli olan zorunlu malzemeleri var. İhram, terlik başörtüsü gibi ibadetlerini yerine getirirken giyinmeleri zaruri malzemeler bunlar. Fakat bizim buralarda yani Denizli’de halkımızdan biri hacıya gitti mi hac masrafı kadar da eş dosta dağıtılmak üzere alınan malzemelerin maliyeti ekleniyor. Hac ibadeti başlı başına zaten külfetli. Maddi olarak diğer ibadetlerden daha çok para boyutu olan bir ibadet. Bu yüzden vatandaşlarımızın öncelikleri doğru şekilde bütçesini zorlamadan ve haçtan döndükten sonra da kendisini zora sokmayacak şekilde refah içinde yasabilmesidir. O yüzden sırf millet ne der diye gerekli gereksiz bütün malzemeleri almamaları gerekir. Yani alışverişlerinde fuzuli olan şeyleri listelerinden çıkarmaları şarttır. ”diyerek müşterilerine de önerilerde bulundu.

“ Yıllarca Beklenen O Müjdeli Haber Haber Gelince Mutluluklar Paylaşılıyor”

Hac ibadetinin yerine getirilebilmesi için kişilerin maddi olarak refah sevilerinin iyi olması gerekir. Bunun içinde bazı vatandaşlar yıllarca birikim yapmak zorunda kalıyorlar diyen esnaf Lütfullah Cengiz: “Alışveriş yapmak için dükkânıma gelen müşterilerden naftalin kokulu paralar çıkıyor. Teyzem bu kutsal ibadeti yerine getirmek için yıllarca birikim yapmış parasını da kıyı da köşede biriktirmiş. Hatta paralara bir şey olmasın diye hayvan yemesin fare falan kemirmesin diye naftalin koymuş. Yıllarca birikimin ardından gelen müjdeli haberle soluğu burada alıyorlar. Hem heyecanlı hem mutlu oluyorlar. Bende onların o sevincini görünce işime daha da seviyorum. Allah canla başla çalışıp biriktirip o yola çıkmaya nasip eylediği bütün hacılarımızın ibadetini kabul etsin .”dedi.