Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, Antalya’da düzenlenen Teknoloji Yarışmaları büyük bir coşkuyla tamamladı. Binlerce teknoloji tutkunu, yenilikçi projeleri ve heyecan verici yarışmalarıyla dört gün boyunca Akdeniz’i teknolojiyle buluşturdu. Festivalde, genç mühendis adaylarından girişimcilere kadar farklı yaş ve yetenek gruplarından katılımcılar, geleceğin teknolojilerine yön verecek projeleriyle sahne aldı. Yarışmalar boyunca kıyasıya mücadele eden ekipler, teknolojik bilgi birikimlerini ve yaratıcılıklarını en iyi şekilde ortaya koydu.

Denizli’den festivale katılan Nalan - Mustafa Kaynak Bilim ve Sanat Merkezi büyük bir başarıya imza atarak. Üç madalya birden kazandı. Nalan Mustafa Kaynak bilim sanat merkezi öğrencileri Teknofest geleceğin mucitleri bizimle projeleriyle zirveye oturdu. Antalya da yapılan değerlendirme sonucunda; İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması/Sosyal İnovasyon kategorisinde Türkiye 1. si, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasında ise Türkiye 2.si ve Türkiye 3.sü oldu.

Bahçeye giren koyunlar nedeniyle işlenen cinayetin görüntüleri dehşete düşürdü Bahçeye giren koyunlar nedeniyle işlenen cinayetin görüntüleri dehşete düşürdü

Merkezefendi Bilim ve Sanat Merkezinin adı, önceki hafta hayırsever “Nalan - Mustafa Kaynak Bilim ve Sanat Merkezi” olarak değiştirilirken, aldıkları başarı ve ödüller, Nalan Mustafa Kaynak Bilim ve Sanat Merkezi yöneticileri ve projeyi hazırlayan takımın danışman öğretmeni Gürkan Çelik ve öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı.

Editör: Bülent Çakır