Keriman Kamer Anaokulu öğretmen ve idarecileri, okulda eğitim gören 4 ve 5 yaş sınıf öğrencilerine günlük yaşantımızın parçası olan konularla ilgili bilgi vermek ve günlük hayatın parçası olan kavramları anlatmak amacıyla düzenledikleri etkinlikleri fırın gezisi ile sürdürdüler.

Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan ekmek fırınına gezi ve incelemeye giden 4 ve 5 yaş öğrencileri burada ekmeğin sofralara gelinceye kadar geçirdiği aşamaları büyük bir ilgiyle izlediler. Okuldan gezi ile ilgili yapılan bilgilendirmede gezideki temel amacın öğrencilerin toplumsal yaşama ait meslekleri öğrenmesi ve olay oluşum sıralarını takip ederek gözlem yapması olduğu belirtildi. Okul idarecileri ve öğretmenler gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Keriman Kamer Anaokulu ve öğrenciler adına fırın işletmecisi ve çalışanlara teşekkür etti.

Whatsapp Image 2024 10 16 At 18.34.11 (1)

Denizli’de aldığı mikrokredi ile 50 kadına umut oldu Denizli’de aldığı mikrokredi ile 50 kadına umut oldu

Gezi programını düzenleyen ve organize eden sınıf öğretmenleri düzenlenen gezi ve ziyaret ile ilgili olarak; ''Çocukların yaşayarak öğrenmeleri bilgilerinin kalıcı olmasını sağlar. Alan gezileri çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemektedir. Çocuklar gezilerde gözlem yapma, inceleme, merak duygularını giderme gibi fırsatlar bularak bilişsel gelişimle ilgili kavramları kazanmaktadırlar. Çocuğun çevresi ile iyi iletişim kurması, arkadaşları ile işbirliği yapması, grupla beraber çalışma, sorumluluğunu yerine getirme ve yaratıcılığın gelişmesi içinde bu tür geziler önemli fırsattır. Geziler çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlar. Çocukların yaşayarak öğrenmeleri bilgilerinin kalıcı olmasını sağlar.'' şeklinde bilgi verdiler. 

Whatsapp Image 2024 10 16 At 18.34.11

Muhabir: NİHAT KAPLAN