Uzman kontrolünde reçetelendirilen ilaçların sağlık açısından en doğrusu olduğuna vurgu yapan uzmanlara eczacılardan da destek geldi. Denizli’de eczacılık yapan Mehmet Ayduran, hastaların komşularından, arkadaşlarından aldıklarını ilaç isimleriyle değil kesinlikle hekim ya da eczacı önerisi ile ilaç kullanmaları gerektiğini belirtti.

 “Komşularınız Doktor Değil!”

Çevrenizdekilerin sağlık deneyimlerinden yararlanmak son derece yanlıştır, çünkü her bünye farklıdır her bünyeye aynı ilaç aynı etkiyi yaratmaz diyen Eczacı Ayduran vatandaşların ilaç kullanımında çevrelerinden tavsiye almamaları gerektiğini belirtti. İlaç tavsiye doğrultusunda kullanılırsa zehir etkisi yaratacağından kullanılmaması daha doğru olacaktır diyen Ayduran: “komşularınızdan duyduğunuz ilaç isimleriyle ilaç kullanmayın. Çünkü doktor o ilacı komşunuza vermiş size değil. Doğru hap ve ilaç kullanmanız için hekimlere danışın ya da eczacınızdan tavsiye alın.” dedi.  

  “Arkadaşımın Hapı Daha Çabuk İyileştiriyor! Arkadaşınız Doktor Mu?”

Eczacı Mehmet Ayduran, eczanesine günde en az iki üç kişinin çevresinden duydukları ilaç isimleriyle ilaç satın almaya geldiklerini belirtti.  Eczacı Mehmet Ayduran: “ arkadaşıma doktor bir ilaç vermiş, şıp diye ağrılarını kesmiş. Bu hapı bende alabilir miyim? Hayır, efendim alamazsınız. İlaç komşudan alınacak bir ürün değildir. Ben bu şekilde gelen müşterime ya da hastalarımıza direk arkadaşınız doktor mu diye soruyorum. Hekim ya da eczacı tavsiyesine olmayan hiçbir ürünü hasta istedi diye satmıyoruz. Buna eczacı arkadaşlarımın da ehemmiyet verdiğini düşünüyorum. Bu es geçilecek bir konu değildir. Hem hastalar hem de satışı yapacak olan kurum çalışanlarının çok dikkat etmesi gereken başka bir husustur. Sağlınızı etkileyecek her şey iki kat daha fazla önem taşır. “diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Uyarılar Peş Peşe Geliyor: Bilinç Kaybına Kadar Gidebilir! Uyarılar Peş Peşe Geliyor: Bilinç Kaybına Kadar Gidebilir!

Editör: Fatma Haytan