Rehber Eczanem nedir ve amacı nelerdir? Sorularının cevabını ve daha fazlasını Rehber Eczanem Denizli Koordinatörü Uzm.Ecz. Emrah KISMETLİ anlatıyor.

  • Rehber Eczanem Denizli Koordinatörü Uzm.Ecz. Emrah KISMETLİ”HASTALARIN SAĞLIK ÇIKARLARINI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Hastaların ilaçlarının takibinin yapıldığı Rehber Eczanem uygulamasındaki amacın ne olduğunu aktaran Rehber Eczanem Denizli Koordinatörü Uzm.Ecz. Emrah KISMETLİ; “Amacımız; Hastaya ait olumlu veya olumsuz sağlık çıktılarını kayıt altına alarak, hastanın ilaçlarını doğru bir şekilde kullanmasını sağlayarak, ilaçları arasında çelişki yaratacak bir durum var ise veya hastanın yaşam tarzında yanlış giden bir şeyler var ise, bu durumları gerektiğinde diğer sağlık profesyonelleri ile iletişime de geçerek, değiştirip hastanın olumlu sağlık çıktılarını kavuşmasını sağlayarak kayıt altına almak.” dedi.

Eğitici eczacıların ve koordinatörün Rehber Eczanem Ulusal Yaygınlaştırma projesi çerçevesinde Ankara’ da eğitimlerini aldıktan sonra Denizli’de eğitimler düzenlediklerini kaydeden KISMETLİ, “Denizli ilimizde rehber eczanem programına katılan eczacılarımıza, Denizli koordinatörü olarak ben ve dört eğitici eczacı meslektaşımla beraber,

4 defa Sürekli Mesleki Gelişim

3 defa Astım-Koah hastalarının takibi için

2 defa Diyabet hastalarının takibi için

1 defa da Hipertansiyon hastalarının takibi için eğitimler düzenledik.” dedi.

Bu proje ile Ülkemizin dört bir yanına kılcal damarlar gibi yayılmış 25.000 eczaneyi; yaşam boyu öğrenme, sürekli mesleki gelişim ve kaliteye adanmışlık ilkeleri doğrultusunda entegre sağlık noktaları haline getireceğini söyleyen KISMETLİ, ” Bu proje halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde eczacının potansiyelini gözler önüne sererek, hastalarımızın kalbine dokunmamıza olanak sağlayacak.

Yetişmiş sağlık uzmanları olarak eczacıların sağlık sistemi içerisinde doğru konumlandırılması ile, toplum sağlığının korunmasına, ilaç tedavi sonuçlarının iyileştirilmesine ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Eczacılık Mesleğinde Değişim Yaratmak için YENİLİKÇİ BİR MODEL olduğunu ifade eden KISMETLİ;

“Sürekli mesleki gelişim ve hizmet sunumunda kaliteye odaklanıyoruz

Bunun için öncelikle SMART hedefler belirliyoruz:

S (Specic) Spesik

M(Measurable) Ölçülebilir

A (Achievable) Gerçekleştirilebilir

R (Relevant) İlgili

T (Timed) Zamanlı

Gerçekleştirdiğimiz SMART hedeflerle hastalarımızın sağlık çıktılarını iyileştirmek istiyoruz.” dedi.