Bilkent Üniversitesi’nde “Herkes İçin Türkiye Ekonomisi” semineri düzenlendi. Düzenlenen seminerin konuşmacıları Prof. Dr. Refet Gürkaynak ve Prof. Dr. Ali Hakan Kara idi. İki profesör Osmanlı’dan bu zamana Türkiye ekonomisini anlattı.

Cumhuriyetin ilk 100 Yılında Enflasyon ve Para Politikası' anlatımında Gürkaynak özellikle Osmanlı'da yaşanan enflasyon ve para basımı tarihini özetledi.

Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara, para politikasını anlatırken kendisine yöneltilen soru üzerine konuşurken yeni banknot basımı için tarih verdi. "Hiçbir iktidar seçimden önce yeni banknot basmaz" diyerek büyük banknot basımının siyaseten istenen bir olgu olmadığı için seçimden sonra dediğini belirtti.

Seçim sürecinin uzaması sebebiyle yeni banknotların çıkışının gecikmesi, Cumhuriyet tarihindeki en ani enflasyonlardan birinin yaşanmasının kupürlü banknotların basımının ertelendiğini belirtti.

BASIN İLAN KURUMU ANTALYA ŞUBE MÜDÜRÜ İDRİS CİRİT GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ BASIN İLAN KURUMU ANTALYA ŞUBE MÜDÜRÜ İDRİS CİRİT GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Kara, "Seçimlerden sonra en az 500'lük ve muhtemelen de 1000'lik banknot gelecektir diye tahmin ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi