Usta şair Sezai Karakoç'un Mona Roza şiirini yazdığı Muazzez Akkaya, Karakoç'un Fatih'te bulunan mezarına ziyarette bulunarak dualar etti.  

Sezai Karakoç’un Mona Roza şiirini yazdığı Muazzez Akkaya, Karakoç’un Şehzadebaşı Camii’nin haziresinde bulunan mezarını ziyaret edip, Fatiha okudu.  

Mona Roza Şiirinin Hikayesi  

Sezai Karakoç – Muazzez Akkaya aşkı”na ilişkin türlü türlü hikayeler üretilmiştir. Hikayelerden biri şu şekildedir; Sezai Karakoç üniversitedeyken bir okul arkadaşına sevdalanır, bu kişinin Adı Muazzez Akkaya’dır. Bir gün cesaretini toplayıp aşkını Muazzez Hanım´a arz eder. Fakat reddedilince çok üzülür. Okullar tatil olur ve Muazzez Hanım Geyve´de yazlıkta kalmaya başlar. Sezai Karakoç' ta tam karşısındaki yazlığın bahçesinde bahçıvan olarak çalışmaya başlar. Her gün karşılıksız sevgi duyduğu sevgilisini seyreder. Ona şiirler yazar. “Mona Roza” şiiri Muazzez Akkaya’nın isminin baş harflerinden ortaya çıkar. Yani akrostiştir. 

Okul biter ve mezuniyet töreni yapılır. Mezuniyet törenindeyse Sezai Karakoç ''Mona Roza'' şiirini okur. Muazzez Akkaya ise tam karşısındadır. Şiiri bittikten sonra bir alkış tufanı kopar. Herkes bir daha okuması için ısrar eder. Ve tam 3 kez Sezai Karakoç bu şiiri ard arda okur. Sahneden tam ineceği sırada Muazzez Hanım koşarak yanına gelir ve ona hala teklifinin geçerli olup olmadığını sorar. Sezai Karakoç senin aşkın artık benimkine yetişemez der ve hayır cevabını verir. Muazzez Hanım bayılır. Sezai Karakoç ise hiç evlenmemiştir... 

Fotoğrafa Pek Çok Kişi Yorum Yaptı 

Mona Roza şiirinin ilham kaynağı olan Muazzez Akkaya'nın Sezai Karakoç'u mezarında ziyaret ettiği fotoğraf kısa sürede binlerce kişiden beğeni ve yorum yağdı. Fotoğrafın üzerine Karacaoğlan’ın şu dizlerinin yazılması ise dikkat çekti: "Canım sese mi geldin Kadem basa mı geldin Sağ olsam gelmez idin Öldüm yasa mı geldin." 

BU KORKUYU İÇİNİZDEN ATAMAYACAKSINIZ BU KORKUYU İÇİNİZDEN ATAMAYACAKSINIZ

Kaynak: Haber Merkezi