Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü son sınıf öğrencisi Gamze Atmaca, köyü için yaptıklarıyla takdir topluyor.
Kadınların desteğiyle Çivril’in Yalınlı Mahallesi’ne kurs binası yapılıyor.
Çivril Belediyesi ve köylülerin desteğiyle 30 yıldır kullanılmayan eski köy okulu kadınlar ve çocuklar için yeniden restore ediliyor.
“TÜM TÜRKİYE’DEN KİTAP DESTEĞİ ALDIK”
5 yıllık hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gamze Atmaca; “Bir yıldır korona virüs nedeniyle köydeyim. Kendi yaşıtlarım olan bir WhAtsapp grup kurdum ve orada fikirlerimi anlattım daha sonra kadınlarla görüştüm. Çivril Belediyesi’nden gerekli izinleri aldık. Kütüphane ve kurs olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu işe başladığımızda hiçbir şeyimiz yoktu. Sosyal medyadan duyuru yaptık ve kişisel bazlı destekler aldık. Buralı olup şehir dışında yaşayan ya da daha önce bu okulda okumuş, bahçesinde oynamış kişilerden destek aldık. Ayrıca köyde kapı kapı dolaştık. Hiç tanımadığımız insanlardan yardım aldık. Şu anlık 20 bin TL harcama yapıldı. Biraz daha maddi desteğe ihtiyacımız var. Binada her şey yeniden restore ediliyor. Camları, kapıları, taban döşemesi aklınıza gelebilecek her şey yapılıyor. Kitaplık için raflar aldık. Odanın biri kütüphane olacak. Halk Eğitimle görüşüp köyde kadınlara yönelik kurs açması için talepte bulunduk. Açılıştan sonra açılacak olan iki kursumuz var. Halk Eğitim köyümüzde hiç kurs açmadı çünkü açabileceği bir yer yoktu. Bütün Türkiye’den kitap desteği aldık. Şu an elimde 15 koli kitabımız var ”şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARA HAFTA SONU DERS VERİLECEK”
Çocuklara özel bir oda yapacağını söyleyen Atmaca; “Okul içerisinde iki büyük bir küçük oda var. Odanın biri çocuklara kurs odası yapacağız. Hedeflediğimiz İngilizce, psikoloji, tiyatro ve farklı meslek dallarıyla ilgili kurslar açmak istiyoruz. Bir çocuğumuz var satranç konusunda başarılı ve biz onun daha çok başarılı olmasını sağlayacağız. Bizim temsil etmesi için yarışmalara göndereceğiz. Küçük bir odamız var ve orayı çocuk oyun odası yapacağız ”dedi.
“KAYNAK VE ELEKTRİK HARİÇ BÜTÜN İŞLERİ ÖĞRENDİM”
Bu süreçte en büyük destekçisinin kadınlar olduğunu vurgulayan Atmaca; “ Kadınlara ben bu düşüncemi anlatmaya başladığımda bana inandılar ve güvendiler. Bu süreçte herkes destek oldu ama en büyük destekçim kadınlar. Birçok çocuğun hayal dünyası burası inşaatken değişti. Ayrıca burada çalışırken kaynak ve elektrik hariç bütün işleri de öğrendim ”diye konuştu.
“HEM TEZ YAZIYOR HEM DE KADINLAR İÇİN OKULU RESTORE EDİYORUM”
Anne babasının hiçbir zaman bu fikrine karşı çıkmadığını ve hep arkasında olduklarının altını çizen Atmaca; “Sosyal sorumluluk projem olan “Gülümse” ile bir kişinin yüzünde mutluluk ifadesi görebilmek adına bu yola baş koydum. Birçok işim var aslında hem üniversite okuyorum hem tez yazıyorum hem hayvanlara bakıyorum. Ama bunların arasında kadınların hayallerine dokunmak istiyorum. Bunun için çaba sar ediyorum. Sabah 8’de uyanıyorum ve hep buradayım ”ifadelerini kullandı.
“KÖYDE ÖZEL GÜNLERDE ETKİNLİK DÜZENLDİM””
Temizlime aşamasında 3 kamyon çöp topladıklarını söyleyen Atmaca; “Burasının çevre temizliği ve iç temizliğinde 3 kamyon çöp topladık. Eski su depolarına resimler çizdik ve sözler yazdık. Köyümüz bu yıl hareketli bir köy oldu. Ayrıca 23 Nisan başta olmak üzere birçok özel günlerde çocuklarla ve köy halkıyla törenler düzenledik. İnsanların hayallerini gerçekleşiyoruz. Bunun verdiği mutluluğu tarif edemem ”dedi.
“BURADA KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ””
Yalınlı’daki restore edilen okuldan mezun olduğunu belirten Dudu Kaplan; “ 30 yıldır kapalı olan okulumuz yeniden açılıyor. Ve bir okul içinde farklı faaliyetler yer alacak. Çok memnunuz. Her yer tertemiz oldu. Köyümüze bir canlılık ve farklılık geldi. Kursumuz da açılırsa kendimizi geliştireceğiz ”dedi.