Denizli Büyükşehir Belediyesi' nde 14 Mayıs Salı günü düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs 1. Birleşim Toplantısı'nda, belediyeye bağlı BELTAŞ şirketinin işlettiği 5 sosyal tesiste alkol satışının yapılmasına dair verilen teklif komisyona gönderildi. 16 Mayıs Perşembe günü yapılan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs 2. Birleşim Toplantısı'nda ise komisyonda görüşülen teklif belediye meclisinde oylandı.  

Türkiye’de Sayılı Belediyede Hayata Geçti 

Alınan karar sonrası ise 5 işletmeden 3’ünde alkol servisi yapılabilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kararı ise Türkiye’de çok az sayıda belediyede hayata geçirildiği için kamuoyunda oldukça geniş yer buldu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kararına ise bir destekte Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan geldi. Özgür Aybaş alkol kararı ile ilgili “İşte bu kadar”, “Eski Türkiye yeniden güncelleniyor loaddddiiiiing” gibi paylaşımlarda bulundu.  

BAŞKAN DERE ZABITA HAFTASINI KUTLADI BAŞKAN DERE ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Özgür Tekel

Ünlü İsimlerde Paylaşımda Bulundu 

Kararla ilgili tek değerlendirme yapan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş olmadı. Gazeteci Can Dündar, Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç’te değerlendirmede bulundu.  

Murat Şahin

Konuyla ilgili ise paylaşımlarda bulunan bazı ünlü isimler şu şekilde; 

Gazeteci Can Dündar: “Asıl “normalleşme ”ye yerelden başlamak gerek. Darısı diğer belediyelere…”, 

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin: “Alkolün sağlığa malum zihniyetin ise insanlığa zararlı olduğunu düşünüyorum!!” 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç: “Daha yeni Balıkesir’de alkollü bir cani tarafından Ata Emre Akman katledilirken, alkol felaketinin belediyeye ait restoranlarda satışının yapılması asla kabul edilemez. Anayasanın 58. maddesi gençleri alkol, uyuşturucu, kumar ve benzeri alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alma yükümlülüğünü devlete yüklemiştir. Bütün kötülüklerin anası olan alkol ve uyuşturucu ile mücadele etmek başta devlet olmak üzere hepimizin görevidir” 

Hüda Par

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli