31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partiler, tanıtım vasıtalarıyla sahada adaylarını tanıtmaya ediyor. Gerek, çalınan seçim şarkılarının ses yüksekliğiyle, gerekse mahalle aralarından geçme sıklıklarıyla vatandaş arasında tartışma konusu olan seçim araçları, partilerin halka ulaşım için kullandığı yöntemlerin başında geliyor.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU "BÜYÜKŞEHİRİN ARACI SİYASİ PARTİ TEMSİLCİSİNE TAHSİS EDİLMİŞ" BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU "BÜYÜKŞEHİRİN ARACI SİYASİ PARTİ TEMSİLCİSİNE TAHSİS EDİLMİŞ"

TİP’in, Denizli Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için belirlediği tanıtım aracı ise görenlerin ilgisini çekti. Sahip olduğu boyut ile rakiplerine kıyasla daha minimal olan elektrikli otomobil, TİP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yağmur Yalçın’ı Denizli halkına tanıtma amacıyla Denizli’nin caddelerinde dolanıyor. Aday Yağmur Yalçın ise bu durumun halk üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirtiyor.     
Kendisiyle yaptığımız röportajda sorularımıza cevaplayan Yalçın, ilgi çeken seçim araçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sürecinde harcayabilmek için hazineden gelen bir desteklerinin olmadığını ifade eden Yağmur Yalçın, üyelerinin aidatlarıyla seçim sürecini yürüttüklerini söyledi. Tanıtım için kullanılacak büyük araçların maliyetinin yüksek olduğunu belirten Yalçın, “Araç maliyetinin 100 bin veya daha fazla olacağını görünce bunu yapamayacağız galiba dedik. Bir gönüllümüz, böyle bir aracının olduğunu söyleyince biz de tamam dedik” açıklamasında bulundu. 

TİP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yağmur Yalçın’la yaptığımız röportajın tamamına videomuzdan ulaşabilirsiniz…