Denizli’nin Kale İlçesi’nde faaliyet gösteren Kardelen Dinlenme Tesisinin meşhur Kuşbaşılı Kaşarlı Pidesi, ilçede 2010-2011-2012 yıllarında düzenlenen Geleneksel Biber Festivallerinde, yemek yarışmasında üst üste birinci oldu. Pidenin mimari ustası Muhammed Nazalı, meşhur pidenin özelliklerini genccivrilgazetesi.com ‘a anlattı.

ÇİVRİL MÜFTÜSÜ ULU ÇINARLAR ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR ÇİVRİL MÜFTÜSÜ ULU ÇINARLAR ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Muhammed Nazalı, “Biz kuşbaşı kaşarlı pideye farklı bir tat kattık. Farklı bir sos ile eti marina ederek fırına verdik, güzel bir lezzet yakaladık. 2010 yılında Kale Biber Festivali’nde düzenlenen yemek yarışmasında birinci olduk, 3 yıl üst üste bu pide ile katıldığımız yarışmadan birincilik kazandık. Kuşbaşı kaşarlı haricinde kavurmalı pideye de farklı bir lezzet kattık. Kalemizin adını en güzel şekilde temsil edip müşterilerimize de en iyi hizmeti vermek için elimizden gelini yaptık ‘’ dedi.

Bu Pideyi Bizden Başka Yapan Yok

Pidenin tarifinin sadece kendilerinde olduğunu belirten pide ustası Kenan Mayuk ise “Bizim pidemizin en önemli özelliklerinden birisi ince ve çıtır, çıtır olmasıdır. Kuşbaşı doğranmış etlerimiz özel bir sos ile marina edildikten sonra ince pide hamurunun üzerine seriliyor. Sonra üzerine kaşar eklenip fırına gönderiliyor. Fırınımızda 10 dakika piştikten sonra yemeye hazır oluyor. Bu pideyi Denizli’de de Kale’de de bizden başka yapan yok. Bir tek biz, bize özel sos ile yapıyoruz. Ben 5 yıldır bu pideyi yapıyorum. Benim ustam, Muhammed ustaydı. Ondan öğrendiğimiz ile yapıyoruz” dedi.